Nu är vintersporterna igång när skidåkningen är på gång och lite funderingar i övrigt som ishockey och hallar

Nu är vintersäsongen i gång på allvar då världscupen startar i Finland i Ruka. Det är sprint det handlar om både damer och herrar. Tyvärr är inte Svt som sänder men det är i TV6 som ännu är en gratis kanal. Damerna kvalar just nu och det ser bara bra ut för svenskorna där det just nu är Diggins som leder före Maja, Falla, Dyvik. Även Frida Karlson går vidare från kvalet. Tyvärr är inte Jonna Sundling för skadan i tummen och inte heller långtidsskadade Linn Svahn. Det blir trots detta flera svenskor som är vidare. Sprint är en riktigt svensk gren.
Nu är kvalet över för damerna och vi får vänta på herrarna. Där jag inte har de största förhoppningarna.

Men det är de flesta vintersporterna som är igång och i helgen är det klart för final för damerna i curling och även herrarna har gått bra och är i semifinal. Det är också klart att Jonna Sundling är nominerad till Jerringpriset och jag tycker det vore bra om vi röstade på henne för de dubbla guldmedaljerna på VM.

I kväll spelar Björklöven mot Karlskoga
Som blir en svår match igen. Björklöven har spelat bättre borta för efter det riktiga bottennappet mot Västerås hemma med en förlust med 5-0 efter ett riktigt dåligt spel gjorde de en bra match borta mot AIK och vann lätt. Jag tror att lånet från Luleå Kim Johansson kommer att spela i kväll. Jag tror det är en bra förstärkning. Som sagt när skidåkningen är i gång då är också vintersporterna i gång.

Tråkigt som fasen att inte taken skottades nog tidigt så risken finns att man ska stänga och laga hallarna. Man kan väl skotta när det kommer snö och laga hallarna när det blir dags för sommaridrotterna. Jag tycker det är konstigt att man hamnar i ett sånt läge för hallarna är väl byggda efter det lagar och regler som gäller. På INAB där har vi digital mätning på byggnader och då skottar man när det blir för tungt.

Igår kom det också en del snö och det är bra för vinterns stora arrangemang nämligen rally VM som går här. Det kommer att bli en fest som vi nog aldrig varit med om tidigare för rally är en stor publiksport. Jag har sett i Långvattnet där Magnus har stugan att man vill hyra hus för att ha logi åt rallyt och antar att det är för de som är anknutna till sporten. Tur att båten är på plats och skulle tippa att den kommer att fyllas med Finländare som ska hit och titta sin idoler då rally är en mycket stor sport i vårt östra grannland

I herrarnas kval det mycket bra åkning där det ser ut att gå snabbare och snabbare för ryss och och fransman trängt sig förbi Kläbo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.