MUF,s ordförande kritiserar SD om budgeten som gick igen Riksdagen . Är det självklart en kritik mot både M och KD

Intressant är att MUF har så fruktansvärt dålig kunskap om politik. Jag menar att när Sverigedemokraterna lagt en budget tillsammans med Moderaterna påminner om Socialdemokraterna. SD har länge poserat som ett borgerligt parti samtidigt som de i budget efter budget påminner om Socialdemokraterna.

Hon säger att det är bidragsgivningarna lämnas orörda. Det bevisar på en total okunnighet eftersom det gäller försäkringar som arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen det gäller. Det är en arbetsgivareavgift som företagen betalar men den har alla löntagare avstått från i förhandlingarna. Det vore inte fel att lägga dessa utanför statens budget. MUF visar som moderaterna och KD ett förakt mot löntagarna som är arbetslösa och sjuka och inbillar sig att de inte vill jobba när man blivit arbetslös liksom när man blir sjukskrivna och att läkarkåren inte kan bedöma när folk är sjuka. Däremot är det ju en budget som både M och KD skrivit. M har ju dessutom sagt att man inte ska förhandla med SD om budgeten. Det har Kristersson ljugit om detta förut

Så här skriver OMNI om vad MUF ordföranden sagt och skrivit.

SD har länge poserat som ett borgerligt parti samtidigt som de i budget efter budget påminner om Socialdemokraterna. Det skriver Muf-ordföranden Matilda Ekblad i en debattartikel i Expressen.

Hon anser att den gemensamma M-KD-SD-budgeten speglar den politiken eftersom bidragshöjningarna lämnas orörda, de lägre kraven för A-kassan blir kvar och den bortre parentesen i sjukförsäkringen inte återinförs. Muf hade velat se ett större jobbskatteavdrag och ett tydligare ställningstagande för ett bidragstak.
”Sverigedemokraternas bidragspolitik får inte bli moderat politik. När Jimmie Åkesson vurmar för socialdemokrater som Per Albin Hansson behöver Moderaterna hålla fast vid arvet från Gösta Bohman.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.