Det blir en omöjlighet för Ulf Kristersson att lämna Sverigedemokraterna utanför en regering

Jag tror som många andra att Ulf Kristersson är ute på fel väg när han säger att SD inte ska erbjuds några statsrådsposter. Det har han även sagt tidigare och det var nog en av huvudorsakerna till att Liberalerna och Centerpartiet mer eller mindre avgick ur allianssamarbetet. Nu har ju M, SD och KD förhandlat och ryckt ur delar ur regeringens budget och det är nog därför att slakten på välfärden inte blev så stor som många trodde eftersom Moderaterna hela tiden velat skära i en del försäkringar som den mot arbetslöshet och sjudom. Det var även några fler saker som inte SD enligt dem själva inte gick med på vilket är bra och en orsak att Magdalena gett signalen att hon kan styra med budgeten som riksdagen antog. Det är någonstans en summa mellan 10-20 miljarder med en budget på ca 1000 miljarder. Jag tror det blir omöjligt för Moderaterna att lämna Sverigedemokraterna utanför en regering om man behövs. Det kan väl inte vara helt otänkbart att Sverigedemokraterna blir största parti efter nästa val.

Så här skriver Omni om budgeten som togs.
Framgången för det SD-förhandlade borgerliga budgetalternativet har fått tuppkammen att växa på Jimmie Åkesson, skriver SVT:s Mats Knutson i en analys. Framgången kan skapa problem för Ulf Kristersson vid en eventuell regeringsbildning, tror Knutson.

Bland annat lär SD-kraven på att få sitta i regeringen öka, ett krav Moderaterna kategoriskt avvisat. Dessutom lär SD från och med nu aldrig acceptera att stå utanför ett budgetsamarbete. Detta samtidigt som L, vars stöd Kristersson eventuellt också kan bli beroende av, tidigare gått ut och sagt nej till en regering som budgetsamarbetar med SD.
”Det kan alltså bli en komplicerad regeringsbildning för Ulf Kristersson om han får talmannens uppdrag att bilda en regering efter valet nästa år”, skriver Knutsson.
Expressens David Baas säger till Expressen TV att budgetframgången var en dröm som gick i uppfyllelse för Jimmie Åkesson.
– Jag tror att det betyder väldigt mycket. Det absolut viktigaste är att man nu visar upp en enighet med Moderaterna och Kristdemokraterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.