Bra kämpamatch av Björklöven gav seger men domare som inte ser huvudtacklingar ska inte få döma

Björklöven gjorde en kämpainsats borta mot det alltid fiolspelande Karlskoga. De hade inte bara laget Karlskoga som motståndare utan även domarparet Alexander Österberg och Kristoffer Folkstrand var rena rama katastrofen och vete fasen om inte reporterna var lika blinda. Hur i helsike domarna kunde missa huvudtacklingen mot Adam Plant är helt obegripligt. Domarnas betroende på matchen följde inte de regler som man satt upp för den här säsongen. Tacklingen mot Plant var en självklar 5 minuters utvisning och därmed ett matchstraff för spelare. Kommer inte ishockeyn att klara av den typen av överfall måste man fråga om man inte ska gå en vanlig väg och pröva detta i domstol.

Nu vet jag inte om det går att överklaga överfallet på Plant för nollorna till domare har säker inte anmält detta. För att få ett slut på sånt spel borde man helt enkelt polisanmäla händelsen. Gör det men även poliserna i Karlskoga är nog inget man heller kan lita på. Även Felix Girrard lämnade isen i andra perioden men hur det gick till såg jag inte riktigt. Två skadade slet på hela laget men med ett riktigt kämpahumör redde Björklöven ut anstormningen och det blev en trepoängare med en bitter eftersmak på domarparet. Två mål i powerplay r bra och inget insläppt mål i boxplay var också godkänt. Jag är däremot lite förvånad över att inte målvakten Joona Voutlainen görs till förstemålvakt och får spela lite mer än Endre men han är helt klart en mycket bättre målvakt. Hans spel ger ett mycket tryggare intryck på hela laget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.