Statsminister Magdalena Andersson har överlägset störst förtroende i en undersökning av Expressen/Sifo

Nu idag har Expressen/Sifo presenterat hur förtroendet ser ut för partiledarna. Centerns partiledare har backat efter det som hänt den sista tiden. Magdalena Andersson S partiledare hon ligger på en hög nivå och har ökat och ligger på den höga nivån på 50%, vilket gläder många med mig. Hon har nu en ledning på hela 16% före tvåan moderatledaren Ulf Kristersson

Så här beskriver Omni undersökningen
Förtroendet för Annie Lööf (C) faller kraftigt efter den senaste tidens politiska kaos. Det visar en ny mätning från Expressen/Sifo.
Lööf tappar åtta procentenheter – 22 procent anser sig ha förtroende för C-ledaren – och faller därmed från plats tre till plats sex på partiledarnas förtroendelista.
– Det är ett väldigt kraftigt ras i en enskild mätning. Det har väl i stor utsträckning att göra med budgetomröstningen, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo.
Magdalena Andersson (S) ökar två procentenheter och toppar listan på 50 procent, 16 procentenheter före tvåan Ulf Kristersson (M).
Mest ökar stödet för Nooshi Dadgostar – plus fyra procentenheter – och V-ledaren har nu tredje högst förtroende bland partiledarna.slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.