Religösa ledare som motarbetar vaccinering av sig själva och barn kan inte beskrivas som Guds bästa barn

Det är märkligt att inte en del religösa ledare har tagit sprutor min Covid. Nu är det en präst i Nordnorge som inte vaccinerat sig och smittat ned hälften ABV ungdomarna som gick på ett konfirmationsläger i en kommun i Nordnorge. Vi har även sett präster i Sverige som inte tycker om att man måste ha konfirmationsbevis för att komma in i kyrkan. För det första kan det aldrig vara ett ingrepp i den personliga integriteten då det inte sker någon registrering. Vi så också hur det gick i bland Extremhögern i USA där många dog i covid och gör det väl även än idag och där Trump hade sin egen medicin och Bolsonaro i Brasilen är inne på samma linje.

Så här beskriver Omni det som hände i Norge.
Kommunen Lebesby i Nordnorge har varit relativt förskonad från coronasmitta under pandemin, men efter ett konfirmationsläger i november har smittan tagit fart, rapporterar VG.
Det visade sig att det var prästen, som valt att inte vaccinera sig, som var källan till smittan – trots ett negativt coronatest inför lägret. Totalt deltog 18 personer och hälften av dem smittades. I efterhand konstaterar kommunens överläkare att lägret borde ha ställts in. Slut citat Omni

För mig är det helt obegripligt att präster och andra religösa ledare inte tror på den medicinska kunskapen och arbetar för att vi ska få ett stopp på pandemin. Är det så att det gäller även andra vaccin som är bra och räddar många liv för små barn som bland annat mässling, röda hund, polio, trippel vaccin med flera och att man i många fattiga länder inte ger dessa vaccin och där många barn får sätta livet till. Är det även där religösa ledare som ligger bakom att man inte ska vaccinera barn av religösa skäl måste man agera för att få tillstånd en förändring så att barn vaccineras mot saker som ger en överdödlighet hos barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.