Skidåkning både plus för damerna, minus herrarna, skidskytte ojämt

Vinter och skidåkning och skidskytte härligt lördagsnöje med start runt Kl 10 då har man fullt upp framför TVn tills travet börjar idag från Sundsvall. Först ut idag var herrarnas 15 km fri stil i Lillehammer. Det var en tävling som ut svensk synvinkel är en riktig katastrof. Bäste svensk blev William Poromaa som blev 30:e man och så här blev det efter honom, Leo Johansson blev 35:a, Calle Halfvarsson 40:e, Fredrik Jonsson 51:a, Johan Herbert 52:a och Fredrik Andersson 66:a. Det är inget att skryta över alls. Jag har så svårt att först hur förbundet agerar genom att ha kvar Calle Halfvarsson i truppen då han har gjort sitt helt enkelt. Han säger ju alltid att han får det inte att stämma. Han kan omöjligt vara en åkare gör OS.

Däremot var det en enorm kamp mellan Frida Karlsson och Therese Jouhag där Frida vann med en tredjedels sekund trots att hon startade före så Therese. Hon var trots detta en dålig förlorare som skyllde på en ryska att hon inte vann. Jag tycker det är dåligt att skylla från sig på detta sätt när ryskan hakade på henne. Hon har lätt kunna åka ifrån henne men det kunde hon inte. Hon är då en av två toppåkare som använt otillåtna medel och varit avstängd. Jag hoppas att Frida nu övertagit som väldens bästa även om norskorna hittar på ursäkter. Ebba Andersson hon har inte hittat formen riktigt även om hon åker bra men när hon tappar på slutet är inte formen på topp. Maria Olsson är också på väg uppåt och blev 16:e precis en minut efter Frida. Det finns också flera nya unga på gång. Däremot verkar det som Charlotte Kalla inte räcker till längre

Sedan är det skidskytte hemma i Sverige och Östersund där både Elvira Öberg och Hanna Öberg sköt bort sig ordentligt och blev 6a och 7a där Hanna blev 6 och slog Elvira med någon meter. Dagens tävling för damerna var en jaktstart och en lite besvikelse och ska man vara med i morgondagens stafett måste samtliga damer göra en betydligt bättre skjutning idag.

Herrarnas stafett det är en ren katastrof när det gäller skjutningen och det finns ingen anledning att nämna någon. När den här bloggen skrevs blir det troligen en norsk seger. När det gäller herrarna är de andra förutom utan Sebastian Samuelsson alldeles för ojämna i skjutningen. Nelin är också för dålig i skyttet.

Ska det bli några medaljer i längdåkning är det damerna vi får hoppas på för där finns det goda chanser i sprint där Maja Dahlkvist har två raka segrar och fler finns bakom och vi hoppas självklart att Jonna Sundling blivit bra i sin tumme och kan göra sitt bästa är hon en given för en pallplats.Herrarnas medaljchans finns endast i sprint där Oskar Svensson och Umeås Magnus Grate men guldet är säkert Norskt och Kläbo. Sedan finns det andra grenar även inom utförsåkning och Sandra Näslund som kan ta medaljer liksom skridskor på 5000 och 10000 meter där vi har Nils van det Poel kan vinna båda distanser. Det här var lite tidiga funderingar om OS i Kina som dessutom går på hög höjd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.