Det är mycket virus i media och inte minst det nya omikron där det den 6:e dec var 11 fall i Sverige vad vet man då om det

Jag vet snart inte om man kan tror på något media när det gäller det som kallas omikron variant som uppdagades i Sverige. Vad jag kunna hitta är att det den 6 december var det 11 fall i Sverige. Ingen har lagts in på sjukhus. I Norge har det skett en kraftig ökad smittspridning men det är det ”gamla ” deltaviruset som härjar och så är det även i Sverige att det är deltaviruset som inte har utrotats. Vi har i Sverige en mycket låg smittspridning och det lär bero på att vi har en hög grad av folk som är vaccinerade. Däremot är det fler som bör vaccinera sig om vi ska få bukt med pandemin. I många länder och i EU diskuterar man att det enda som kan stoppa detta är att tvinga folk att vaccinera sig. De flesta länderna har mycket lägre tal av vaccinerade. Det är inte så att sjukvården överbelastas heller. Däremot tycker jag att det verkar som om media med sitt agerande försöker skrämma folk som gör att många mår dåligt. Tar man någon så kallad expert till en TV studio är det samma visa. Jag har aldrig trott på att skrämselpropaganda är rätt metod.

Så här skriver Omni om de nya viruset omikron
Det har snart gått en månad sedan coronavirusets omikronvariant identifierades i Sydafrika. Men ännu har inga fall där omikron orsakat allvarlig sjukdom upptäckts, säger Angelique Coetzee, läkaren som först slog larm om omikron, till DN.
– Jag är försiktigt optimistisk, säger Cotzee.
Enligt henne har de som smittats av omikron inte drabbats av låg syresättning och andnöd, som tidigare varianter orsakat.
Under måndagen skrev den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC i en rapport att det inte finns några kända fall där omikron lett till allvarlig sjukom eller död i Europa, men att fallen ännu är så få att det inte går att dra några slutsatser.slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.