Nu är det första batteriet på Northvolt i Skellefteå producerat

Så har man då gjort det första batteriet på Northvolts batterifabrik i Skellefteå. Det är klart att det blivit en stor nyhet för många internationella medel. Jag tycker det är bra att man snart är i gång med tillverkning. Jag har bivit bespottad på för att jag direkt trodde på fabriken. Jag tycker det är en självklarhet för Europeisk bilindustri kan inte sätta sig och vara helt beroende av Kina. Hela detta som sker i Norrland med den nya industrin behöver också elenergi och när all industri är igång finns ingen el att exportera till landets södra dela så de måste ta ett ansvar att bygga ut elproduktionen kraftigt i södra Sverige.

Så här beskriver Omni om det första batteriet vid fabriken i Skellefteå

Nyheten om att Northvolt har producerat sin första battericell vid fabriken i Skellefteå har fångats upp av flera internationella affärsmedier under onsdagen.
Den amerikanska nyhetskanalen CNBC toppar sin sajt med nyheten och beskriver Northvolt som en rival till Tesla på batterimarknaden.
Brittiska Financial Times konstaterar att Northvolt är först ut av alla företag i Europa att producera en battericell.
Nyhetsbyråerna Reuters och AFP skriver båda att milstolpen markerar startskottet för Europas första gigafabrik för batterier.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.