Sverige måste korta ned handläggningstiderna för vindkraft och gruvbrytning

Sverige måste sluta göda byråkrater när företag söker tillstånd till vatten kraft men även för gruvverksamhet. Danmark och Tyskland har minst dubbel så snabb handläggning av havsbaserad vindkraft. Det är dags att regeringen omedelbart ser över reglerna för tillstånd av just havsbaserad vindkraft. Jag vet inte om det beror på miljöbalken eller vad det är. Man måste även ta bort de regler som alliansgregeringen genomförde enligt miljöbalken att det blev domstolar som skulle vara instans i stället för politiken. Överklagandesystemet med vilka som är sakägare är även något som måste ses över. Det är ju grannar och markägare som är sakägare och inte löst sammansatta intressegrupper som okynnesöverklagar. Det har vi erfarenhet av även i Umeå. Det finns även många andra saker som är ett förhinder enligt plan och bygglagen och man måste ha en lag som säger hur länge det går att dra ut på tiderna

2 kommentarer

  1. Christer

    Starkt gjort av dig att lyfta den här frågan. Det är ju tyvärr så att du alldeles för sällan har modet att kritisera ditt eget parti.
    Här är det uppenbart att resultatet av den byråkrati ditt parti har skapat i vårt land under många år nu faktiskt visar sig.
    Bra jobbat, Lennart. Lägg gärna din röst på Sveriges framtid vid valet i september. Rösta blått.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Aldrig en röst på de blå och det är under Reinfeldts tid de nya miljöregler kom till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.