Så här i årets sista timmar är jag mycket fundersam över Björklöven och dess sportsliga ledning med Wallson i spetsen

I onsdags blev det förlust för Björklöven efter straffar mot Karlskoga. Redan när man hittat sin plats kändes det inte riktigt bra eftersom Endre fick stå i målet trots att han var riktigt dålig borta mot Västerås och när Björklövens bästa målvakt Voutilainen inte kunde spela. Men igår var han klar för spel men fick inte spela. För mig är det ofattbart att Endre fick spela. Inte någon av alla de jag känner tycker att Voutilainen är en mycket bättre målvakt. Det blir alldeles för mycket returer från Endre men jag och många med mig tycker att något av målen borde han ha klarat. Han tog inte heller någon av straffarna och vad jag minns har jag inte sett det på någon match tidigare där alla straffar från ett lag blivit mål. Med en bättre målvakt har det blivit två segrar i de två senaste matcherna.

Jag tycker inte det ser så bra ut för Björklöven när man har förlorat för många matcher mot lag som man ska vinna mot. I serien har man dessutom spelat färdigt mot MoDo men där har det blivit hemmasegrar och stora bortaförluster. Nu i onsdags var en del spelare tillbaka efter skada men tyvärr ör både Plant och Vaino inte spelar i går och det har betydelse för försvarsspelet. Den som är den största positiva överraskningen är backen Popovic som gjort det mycket bra sedan han fick spela. På forwardsidan är Ottosson bra men W. Eriksson gör sitt jobb. Efter nyår börjar det med Almtuna borta den 5:e sedan AIK hemma den 7:e där det måste bli seger om inte Endre ska stå i målet och den 9:e är det Västervik hemma.

Så här skrev VK om målvakten och det delar jag. Claes Endre var ringrostig senast. Jag trodde att han skulle kunna vara klart bättre idag när han fått en match, men formen är inte där. Visst, 2-1-målet var lite väl enkelt kanske, men framförallt så är det returkontrollen som känns som ett problem. Det gör att Björklöven tappar tryggheten defensivt och det är farligt. Det var lite studsbrädakänsla idag. Sedan precis som mot Västerås så spelade han upp sig i tredje perioden och förlängningen, den gode Endre. Men tre släppta straffar, två mellan benen var ju inte kanon som avslutning.

Tre täta matcher och tyvärr blir det nog med publikbegränsningar. Hoppas detta med begränsningar har upphört den 19 januari för då spelar Björklöven hemma mot HV71 och då borde ishallen vara utsåld. Jag tycker det borde räcka med dessa vaccinpass och att de flesta har fått tre sprutor. Jag tror inte det varit något stort smittutbrott på ishockeymatcherna. Jag avslutar denna blogg med att önska alla ishockeyfantasterna ett Gott Nytt år. Jag har också ett önskemål och det är att domarna sköter sig bättre och disipilnnämnden dömer lika för samma straff.

2 kommentarer

  1. ryds600

    Tack Lennart, jag håller med i stora drag. Jag tycker att k o w har lite dålig balans i laget.
    Skulle ha byggt bakifrån med stark defensiv. Minns fina backar som P Andersson, R Berglund och Tobba Andersson.
    Men jag tror att k o w drömmer om ett lag som spelar pucken i hög fart elegant, snabbt och effektivt. Ett slags Utopia.
    Det är en felbedömning tror jag.
    Samtidigt tror jag att k o w chansar (spelar ett högt spel) för att nå det målet. Och då avser jag hur de väljer spelare.
    Säger inte att det är fel.
    Extremt svårt för k o w att lyckas med den saken, med det kan ju gå.
    Men som jag inledde, så anser jag att man bygger från försvaret – nu är det motsatt.
    Mest korkade tycker jag att man sålde August Tornberg. Dåligt omdöme.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Lyrenäs och Ekestål skulle man haft kvar. Man måste ha råd med några spelare av riktig klass. Många har blivt bra när det lämnat Löven. Ottosson blev en kanonspelare när han kom till baka. Man måste bygga ett lag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.