Trots enorma vinster i region Stockholm så funkar inte sjukvården

Nu är det åter igen katastrof inom sjukvården i Stockholm där en del är covid-patienter men det är många som har andra problem och som kommit via ambulans. Det är enorma väntetider och när Nyheterna redovisade detta hade det varit de som upplevt väntetider på mellan 24 och 48 timmar. Det är klart att det är mycket corona och det är inte heller oväntat då Stockholmarna är sämst på att vaccinera sig och det ansvaret ligger ytterst på moderaterna och Svenonius. Nu drabbas all annan sjuvård på grund av att det är så låg vaccinering.

Så här beskriver Omni

Antalet patienter som vårdas på sjukhus med covid-19 i Region Stockholm har ökat med 115 personer den senaste veckan. Det motsvarar en ökning med 30 procent, uppger regionen i ett pressmeddelande.
Totalt vårdas 396 personer med covid-19 på regionens sjukhus.
40 procent av alla som testar sig för covid-19 får ett positivt provsvar.
– Det betyder att vi nu har en mycket stor smittspridning i samhället. Det visar också att det är viktigt att testa sig vid symtom, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.