Moderaterna utbildar Sverigedemokrater ett tydligt exempel att de tänker styra tillsammans om valresultatet ger möjlighet

Moderaterna och Ulf Kristersson kommer säkert att ta med Sverigedemokraterna i en regering. Vore jag Sverigedemokrat skulle jag inte finna mig i att bara vara en del i regeringsunderlaget. Det är så att det är nog inte otroligt att Sverigedemokraterna kan bli det största partiet bland de blåbruna. Moderaterna håller även på att utbilda Sverigedemokraterna om det blir ett regeringsskifte. Jag tycker det visar tydligt att M är beredda att ta med SD i en regering men Ulf Kristersson kan inte vara ärlig och säga som det är. Det var ju samma sak när den här mandatperioden började. Det var då C och L inte ville vara med även om Liberalerna med Sabuni nu ändrat sig. Frågan är väl snare om de sitter kvar i riksdagen.

Så här skriver i Omni om M:S utbildning av Sverigedemokrater

M-politikern Mikael Sandström som finns på partiets riksdagslista i Stockholm är en av flera personer som håller undervisning för SD:s så kallade ”äntringsstyrka”, där SD-företrädare utbildas inför ett eventuellt regeringsskifte. Detta trots att M säger nej till SD i en borgerlig regering, skriver DI.
Han beskriver sin insats som ”blygsam” och förklarar att han är en av flera inbjudna talare. Han tycker själv inte att SD ska sitta i regeringen men säger att SD kan bli regeringsunderlag, och att samarbetet då måste fungera.
M-gruppledaren Tobias Billström har godkänt Sandströms medverkan och säger att det bara är positivt att Sandström medverkar, i och med att man vill samarbeta med SD efter höstens val. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.