Man kan tro att Putin vill bygga upp något liknande Sovjet och att han blir stor herre

Man måste fundera över varför Putin vill återställa Ryssland till gamla Sovjet. Visserligen var han KGB agent under den tiden men det är svårt att se annat att det är för maktens skull. Ryssland har ju intagit Krim och nu tror många att han kommer att hitta på att Ukraina gjort attacker mot Ryssarna och då tänker han anfalla. Kanske vill han tillbaka till ett system där Ryssland och USA delar upp världen som man gjorde efter andra världskriget. Gamla Sovjet har ju tappat mycket av gamla Östeuropa när kommunismen rasade ihop. Vi får väl se vad som händer hur diktator Putin går vidare för ska man tro vad som hände inför det val när Donald Trump vann valet sägs det att det varit kontakter mellan Trump och Putin och det kan inte förvåna mig. De två är nog av samma skrot och korn. I Sverige har väl också Putin en bundsförvant i Sverigedemokraterna och det har också Trump i samma person. Det är i alla fall många media som pekat på det. Man får väl även fundera över vilka det är som varit ut med drönare vid kärnkraftverk. Det är väl inte troligt att någon främmande makt har intresse att djäklas

Ukraina utsattes under slutet av veckan av en cyberattack och de säger också att det var Ryssarna som låg bakom detta och det är nog mycket troligt. Så här skriver Omni om cyberattacker mot Ukraina.

Ukraina säger sig ha bevis för att Ryssland låg bakom veckans cyberattack, rapporterar AFP.
”All bevisning pekar på Ryssland […] Moskva forstätter att bedriva ett hybridkrig”, skriver myndigheterna i ett uttalande.
Högt uppsatta politiker i både EU och USA har tidigare sagt att Ryssland troligen står bakom attacken. EU:s utrikeschef Josep Borrell har sagt att ”ni kan föreställa er” vilka som är ansvariga för händelsen och Victoria Nuland på USA:s utrikesdepartement konstaterade att detta är en ”beprövad rysk strategi”. Även Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist (S) har sagt att mycket pekar mot Ryssland.
Men Ryssland förnekar anklagelserna. Till CNN säger Vladimir Putins talesperson Dmitrij Peskov att ryssarna inte har något med saken att göra.
– Ukrainarna skyller allt på Ryssland, till och med sitt dåliga väder, säger Peskov.
Attacken kan ha varit ännu allvarligare än många först befarade. Enligt företaget Microsoft planterades destruktiv mjukvara, så kallad malware, med förmåga att förstöra data i statens system. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.