Jag tror Putin kan ställa till precis vad som helst och inte drar sig för att använda kärnvapen om han tycker det är nödvändigt

Ryssland de gör som vanligt följer inte ens de regler som gäller för krig. Anfaller civila mål som sjukhus och ambulanser. Nu har världens olika organ lagt flera olika sanktioner mot ryssarna och senast i natt införde man ett stopp för Swift som skall hindra ekonomiska transaktioner med banker. Som i stort är tänkt att sätta stopp för all rysk handel. Jag är fundersam om det biter något på den ende som bestämmer. Jag tror att han kan gå hur långt som helst och till och med kommer att använda kärnvapen.

Han har bestämt sig för att ta över Ukraina och göra det till en lydstat och tillsätta den regering som gör som Putin säger. Putins sätt gör att jag tror att han kan göra vad som helst. De gamla öststatsländerna som gick med i EU och även Nato och han hotar att använda vilka medel som helst mot Sverige och Finland. Norge är Putin granne med i Norr. Nu vill Ukraina och ha hjälp med vapen och det känns rätt men ju mer motstånd han får finns även en risk att det blir kraftigare och kraftigare militära insatser som kan göra Ukraina till ruiner. Då får han inget land att ta över men kan skryta med att ha vunnit kriget. Så djäkla dum tror jag han är.

Nu protesterar folk över hela världen mot kriget, men de som gör det i Ryssland buras in. Jag tror dessutom att han inte bryr sig om nu han närmaste törs tala om för honom vad som händer. Jag hoppas och tror att alla de åtgärder som idrotten inför är bra. Nu senast är Ryssarna helt stoppade i Skidskytte och inom de flesta idrotter händer det. Sånt kommer ryska folk säkert att få se. Den organisation som jag tror äter sämst är FIFA inom fotbollen som verkar vara en organisation som inte har rent mjöl påsen. Kvalet till VM har några länder bestämt sig att inte spela mot Ryssland. Jag är oroligt över vad Putin kan ställa till och jag delar den uppfinning som många Rysslands kännare säger. Han vill tillbaka och är född i Leningrads nuvarande St. Petersburg som led hårt under Nazisterna under deras belägring under andra världskriget och det var även Ukraina. Det bästa som kan hända borde vara om det blir en kupp i Ryssland och att han avsätts och med ryska metoder har gjort sitt

2 kommentarer

  1. mats-olov Karlsson

    Jag skulle också hoppas på ett maktövertagande, Men skadan är mycket större än makten hos en despot, Handeln kommer att ta stryk av detta, vem törs göra affärer med despot nr 2? Hatet mot ryssland är nu så starkt att det kommer ta årtionden att återställa en vanlig kontakt. Idrottsrörelsen kommer att bli en inhemsk sak för ryssland ingen vill ha en ryss i laget efter detta.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Ja vad ska han hitta på för nu har han satt sin kärnvapenarsenal i stridsberedskap

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.