Putin har satt sin kärnvapenarsenal i stridsberedskap

Nu har Putin än en gång bevisat att han kan göra vad som helst. Jag skrev i en blogg tidigare att jag tror att Putin mycket väl kan använda kärnvapen. Det har nu besannats då han beordrat de förband som har kärnvapen att höja beredskapen. Han säger att Nato gjort aggresiva uttalanden. Man undrar om han ser i olika skeenden att det är knarkare och nazister som styr i Ukraina. Visst har Ukraina men även St. Petersburg varit ockuperad av nazister som många var knarkare men de var ju i början av 40 talet när Tyskland styrdes av Hitler.

Jag tycker än en gång att Putin är en helt opålitlig diktator som snart är 70 år men en ledare i ett land där han har bestämmanderätt över allt. Jag tror det bästa för världen vore att Ryssland får ett demokratiskt styre. Nu har Ryssland aldrig haft någon demokrati för det var inte demokrati under Rysslands styre under alla Tsarers styre och inte heller under kommunisttiden som var ett lika hårt styre som det Putin har fört. De som de tycker är oliktänkande ska förintas. Är det med atombomber som han ska ta makten och kuva ett land som i alla fall är på väg in i en demokrati. Jag är mycket förvånad över att inte Ryssland gör sig av med Putin. Nog måste väl många som är i hans närhet tröttnat på vad Putin hittar på och som drabbar dem själva inte minst ekonomiskt. Vi får nog vara beredd på att det värsta kan hända nämligen att kärnvapen kommer att användas. Han har ju tidigare genomfört de flesta av sina hot inom det militära så varför inte det hot han sagt om ökad beredskap med kärnvapen.

Så här beskriver Omni vad Putin sagt om kärnvapen.
Rysslands president Vladimir Putin har beordrat den ryska militärens förband med kärnvapenkapacitet att höja beredskapen. Det rapporterar flera nyhetsbyråer med hänvisning till ett uttalande som sänts i statlig rysk tv.
Under ett möte med sin stab på söndagen sa Putin att Nato har gjort ”aggressiva uttalanden”.
Enligt AP beordrade Putin den ryska militära ledningen att kärnvapenförbandet ska sätta sig i ”stridsberedskap.” Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.