Bra match av Björklöven mot ett fulspelande och fuskande Västerås. Dessutom helt inkompetenta domare

Igår spelade Björklöven ut det fulspelande och fuskande laget Västerås. Fusket gällde inte i gårdagens match utan att de använde spelare som saknade arbetstillstånd. Visserligen tappade man 5 poäng på grund av detta och tappade 5 poäng i serien. Oavsett det var det ett fusk att spela med spelare som saknade arbetstillstånd. Straffet de fick av förbundet var alldeles för lindrigt. Arbetsgivare som fuskar med detta oavsett om det är inom ishockey eller något annat ska straffas hårdare

Det var inte mycket bra match av Björklöven en riktigt fin laginsats var det. Jag gläds speciellt över att Alex Hutchings har hittat storformen både i spelet och målskyttet och att leverera målgivande pass. 2 mål och 2 assists var mycket bra. Han verkar trivas med Lövens nye tränare och förutom målen och passningarna täckte han skott och jobba mycket tillbaka. Han har blivit en helt ny spelare efter tränarbytet. Han utvisningar måste man kunna tycka till om var märkligt och har domarna dömt lika på Västerås har det varit många utvisningar för dem.
En stor eloge ska hela laget ha för att man inte lurade in sig i Västerås mycket fula spel. Hur domarparet Filip Eriksson och Filip Sandstedt måste vara mer eller mindre blind är helt ofattbart och att de dessutom inte kan reglementet som de ska döma efter är en skandal. Men åter till Björklövens spel som var fullt av energi och med många fina anfall och passningar som var mycket när att ge resultat. En riktigt bra laginsats och ett hopp om en repris på söndag eftermiddag.

Så till domarna som var en av de sämsta domarinsatserna här på flera år. Visst spelar Västerås hårt och det har jag inget emot men att de fick spela så fult med slag mot spelarna med både klubba och knytnävar är inte tillåtet. Vid både eget mål och vid Björklövens mål var det grupp och bråk vid varje avblåsning och aldrig fick de några utvisar på grund av detta. Även ett tjafsande vid varje domslut. Hur han vid flera tillfällen även kunde ta ut en Björklövare när det var bara Västeråsaren som gjort sig skyldig till regelbrott. Vid ett tillfälle där det minsta straffet skulle ha varit 2+2 eller möjligen en fem minuters utvisning och matchstraff blev det en två minuters utvisning på en spelare från varje lag. Vet inte heller hur många gånger en Västeråsspelare åkte offside i målgården och domaren skulle blåst av för detta och dragit ut nedsläppet ut zonen. Svensk ishockey kommer att dö om inte man höjer standarden på domarna åtminstone borde de kunna reglerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.