Björklöven vann i går trots dåliga domare vilket är bra mot ett lag som spelar fulast i hela serien

Björklövenseger i går men den kan samtidigt bli dyrköpt. Det kommer aldrig att räcka när truppen har för ont om backar. Tre ordinarie backar på skadelistan Adam Plant. Vainio och nu Jesper Lindgren. När Stråle bänkade Juusola och Popovic i tredje perioden blev kapten Andersson back som han skötte bra och han brukar även vanligtvis vara ner hos målvakten och hjälpa till och då blev det två backpar. Nu tror inte jag att det ens finns en chans att gå upp i SHL med två backpar. De två bänkade backarna måste spela redan på lördag tror jag och hur läget är med Vainio och Lindgren har man inte sagt annat än att det är dag för dag. Vainio som skulle vara backklippan har mest stått på skadelistan och det har även Plant och det är osäkert om han kan spela mer ishockey på grund av de återkommande järnskakningar han fått. Jag tror inte vi kan nå SHL men så många skadade backar så det måste säkert till nyförvärv. Dessutom bör även Liss vara spelklar snart förhoppningsvis och honom var det någon av de fult spelande från Västerås som skog honom över handen

Det var om jag tolkat det rätt ingen bra match och det blir det aldrig med Västerås. För mig är det helt obegripligt att inte domarna dömer efter regelboken då Västerås spelar. Förutom fult spel och efterslängar och slag efter att domare blåste får de helt i strid med reglerna stå och tjafsa med domaren. Om jag förstod det rätt hade man enats om att inte tillåta snack med domaren under matcherna på samma sätt som i NHL. En av de helt värdelösa domarna som dömde här i Umeå och som båda heter Filip dömde en i går. Det är märkligt att inte ishockeyförbundet känns fram bättre domare än de som finns nu. Det är många Fd spelare av högre kvalitet som borde vara lämpliga som domare.

Efter första perioden i går stod det 2-2 trots att Löven hade 10 minuter i utvisningsbåset och Västerås 4, även i andra perioden hade Löven dubbelt så många utvisningsminuter än Västerås nämligen 4 min mot Västerås 2. I tredje perioden hade Västerås 4 min mot Lövens 0. I fjärde perioden hade Löven 4 min och Västerås 2. I sista perioden vann dock Västerås utvisningsligan med 22-0 efter att det blev 29 min i samband med att Björklöven slog in segermålet. Det finns bara en förklaring att Västerås inte får fler utvisningar och det är att domarna är blinda eller håller på Västerås. Tex på matcherna här i Umeå blåste man inte av en enda gång för offside i målgården. Nu får vi se vika spelare som är tillgängliga på lördag då det är match här i Umeå men kommer ingen back tillbaka i spel tror jag chansen är liten att man avgör matchserien