Nu ska snart Putin och ryssarna fira på rödatorget att man besegrade Hitler i slutet på 40 talet. Lite lögner kommer säkert med

Ja idag väntar många på vad Putin ska säga på Röda Torget i Moskva. Ryssland firar segerdagen då Tyskland besegrades under andra världskriget. Visst var det bra men det offrades många liv. Det är också en stor uppvisning och militärparad men den lär bli mindre än väntat. Han kommer säkert som vanligt med en massa lögner om det som händer i Ukraina. En del tror dessutom att han ska förklara krig mot Ukraina. Jag har i alla fall inga förhoppningar på att han ska sluta kriga och utropa segrar. Det är märkligt att han lyckats dupera det ryska folket men har använt samma metoder som många andra diktatorer gjort nämligen förbjudet media. Allan som kommer ut är från staten. Såg i några inslag nu på morgonen att den gamla Sovjetflaggan säkert kommer att vara med i processen. Det är nog det landet Putin vill återskapa eller det gamla Tzarväldet. Det skulle inte heller förvåna mig om han på något sätt kommer att bruka kärnvapen. Det ser trots allt ut som om att alla restriktioner som EU infört inte har gett någon större effekt. Nu diskuteras nya och det finns förslag om att konfiskera deras valutareserv

Så här skriver Omni om detta
EU borde konfiskera Rysslands frysta valutareserv och använda pengarna för att återuppbygga Ukraina. Det säger EU:s utrikesrepresentant Josep Borell till Financial Times.
Han drar paralleller till hur Bidenadministrationen tog pengar från den afghanska centralbanken och gav till 11-septemberoffer och humanitär hjälp.
EU kan konfiskera brottsdömdas finansiella tillgångar, men att expropriera en stats tillgångar skulle vara ett ”dramatiskt skifte”, enligt tidningen.

En kommentar

 1. Tage Lundström

  Hej! Jag läser din blogg varje dag, den är mycket bra.
  Som kommentar till din blogg idag vill jag att du på You Tube ser:
  Col. Richard Black: U.S. Leading World to Nuclear War.
  L eder den dig till en annan syn på Nato och USA?
  Med hälsnIngar
  Tage Lundström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.