Informationen om ryssarnas invasion i Ukraina sägs det mindre om även om fler och fler lider

Det har tystnat mer och mer om det som händer i Ukraina som är en av anledningarna till den snabba vändningen till att bli medlemmar i NATO. Det är säkert lika djävligt för människorna som bor där då många dödats och blivit mördade av ryssarna och familjerna splittrats och arbetsplatserna bombats bort. I stålverket Mariupol har soldaterna kapitulerat och många skadade förts därifrån men ryssarna hotar nu att mörda soldaterna och de kommer de säkert att göra. Ukrainas militärer håller på att ta tillbaka områden som ryssarna tidigare tagit om nu uppgifterna stämmer. Däremot har de varit duktiga på att försvara sig vilket har blivit en överraskning för ryssarna. Vad som överraskat mig är att ryssarnas militärer verkar vara dåligt utbildade.

Vi får väl se vad ryssarna kommer att göra för att vinna kriget och jag har aldrig litat på den även när det var Sovjetunionen men tror att ryssarna kommer förr eller senare att använda atomvapen. De är ju även och hotar Finland och Sverige och vill bestämma över oss. De vet ju inte ett dugg hur det fungerar i en demokrati och själva är ryska folket duperade av först kommunisterna och nu av Putin var man nu ska sätta honom finns nog bara ett alternativ nämligen en högerdiktaturer. Extrema högergrupper runt om i världen inklusive Donald Trump ser ju upp till Putin. Kriget har ställt till med en inflation i hela världen där priserna på alla typer av energi har skenat och på grund av kriget blir det även brist på mat. Tyvärr tror jag det blir ett långvarigt krig i Ukraina som det blivit på andra ställen där ryssarna varit. Det här kriget där man har en president som ljuger till och med för sin egen befolkning blir en mörk historia i vår värld och tyvärr är långt ifrån slut. Det som också förvånat mig är vänsterpartiets nej till att sälja vapen till Ukraina och därmed indirekt blev ett stöd för Ryssland

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.