Dessa hemska ryssar har deporterat 50000 människor från Mariupol och de rekryterar soldater från de fattiga delarna av Ryssland

Jag ska ta en vända till idag omedelbart hemska ryssarna med två artiklar från Omni. Det första handlar om att man har deporterat 50000 personer från Mariupol som ryssarna mer eller mindre jämnat med marken. Vart Ryssarna har fört dessa personer är idag okänt men det skulle inte förvåna om man senare hittar dem i någon massgrav efter att de mördats. Ryssarna gör som de alltid gjort sedan Tsartiden och även under kommunistiska sovjet

Den andra korta artikeln från Omni handlar om hur man rekryterar soldater till militären. De rekryter soldaterna från de fattigaste delarna av Ryssland. De är billigare soldater än från de rika regionerna. Det har även kommit rapporter om att det finns frivilliga Nazister som krigar på ryssarnas sida. Jag håller på att tappa hoppet om att Ukraina ska klara av att stå emot mördarna från Ryssland och det förvånar väl ingen om de kommer att använda kärnvapen eller gas ju längre kriget pågår och det kan nog säkert leda till ett nytt världskrig för Putin är nog lika elak som Hitler.

Här kommer två Omni notiser
Nästan 50 000 personer har deporterats från hamnstaden Mariupol vid Svarta havet som numera är under rysk kontroll, uppger Petro Andrutjenko, rådgivare till stadens borgmästare, enligt CNN. Han uppger att de ukrainska myndigheterna arbetar med att ta reda på vart personerna har förts.
– Situationen är komplicerad. De flesta lämnade utan några papper, säger han.
De ryska styrkorna har också börjat kräva att den som vill resa in eller ut ur staden måste ha särskilt tillstånd. Enligt Andrutjenko är det redan kö på flera veckor för att få ett utresetillstånd.

Unga män från de absolut fattigaste regionerna i Ryssland är överrepresenterade bland soldaterna som skickats till Ukraina, säger Östeuropaforskaren Martin Kragh till DN.
– Det är ungdomar som kan acceptera en tjänstgöring utifrån de kontrakt som försvarsmakten erbjuder, för att de inte har så många andra alternativ.
Bland annat kommer soldaterna från Dagestan, delar av Kaukasusregionen, Burjatien och Sibirien. Ofta är de inte etniska ryssar.
Enligt Kragh har områdena en större befolkningstillväxt än andra ryska regioner, och en större grupp unga män i 20-årsåldern, vilket driver upp arbetslösheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.