Jag har svårt att se att sanktionerna mot Ryssland får Putin att krypa till korset

Igår togs nya sanktioner mot Ryssland. Om man ska tror vissa media har sanktionerna mot olja gjort att oljan har stigit mycket i pris vilket har gjort att intäkterna för Ryssland har inte minskat inkomsterna nämnvärt. Kina och Indien har aldrig köpt så mycket olja som nu och efterfrågan i hela världen är som störst. Sanktionerna mot Ryssland kommer främst från USA och Eu länderna. Att ryska folket och vanliga medborgare får det mycket svårare men vad kan de få säga sin mening i en diktatur.

Så här skriver Omni om en medelålders kvinna
”46-åriga Natalja Kljujeva i Moskva började leta nytt jobb för tre månader sedan – men hennes 20 år av försäljningserfarenhet väger inte längre tungt på en arbetsmarknad som transformerats av invasionen av Ukraina, rapporterar Financial Times.
Det finns ingen efterfrågan, enligt Kljujeva, som säger att hon är ”vettskrämd”.
– Jag har två barn, obetalade lån, ofärdiga renoveringsjobb… och så sitter jag här hemma och lagar borsjtj som en idiot.
I ett land där en stor del av arbetskraften jobbar för staten, och där flera ekonomiska stimulansåtgärder satts in, märker inte alla drastiska förändringar – men när västerländska företag överger landet, butiker stängs och leveranskedjor bryts börjar många känna av krigets effekter på hemmaplan.”

En kommentar

  1. Carlos

    Tycker att vi ska göra ännu mera, bojkotta allt som har med Ryssland att göra. Sen att det inte har någon betydelse spelar ingen roll, huvudsaken det kostar oss en massa pengar och dövar vårat samvete så är alla nöjda. Upp till kamp!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.