En bra vecka med en trygghetspension för de som inte orkar jobba tills pensionsdagen infaller och en höjd garantipension

Riksdagen har inte bara röstat den senaste veckan om en höjd pension utan riksdagen har även röstat om en ny form av pension nämligen införandet av en ny trygghetssystem pension. Vad innebär trygghetspensionen? Jo, Den som jobbat och slitit ett helt liv, och som slitit ut sig och inte längre kan jobba till pensionen kan få ekonomisk trygghet. Idag tvingas man istället ta ut ålderspensionen tidigare, vilket sänker pensionen livet ut. Med trygghetspensionen kan nu pensionerna tryggas för många av dem som slitit för att bygga upp vårt land. Den är och blir ett viktigt inslag i tryggheten när man slitit ut sig på jobbet. När det här beslutet togs kan man konstatera att det var två partier som röstade nej till förslaget nämligen Moderaterna och Liberalerna. Det om något visar vilken syn moderaterna och Liberalerna har på människor som slitit hårt på jobbet och inte kan jobba kvar tills den ordinarie pensionen inträffar. De vill inte att folk som slitit ut sig på jobbet ska få en dräglig ekonomi till de fyller år och blir pensionärer. Att Moderaterna skulle rösta nej var helt väntat men att Liberalerna skulle krypa längst ut på högerkanten är ofattbart.

I onsdags röstade även riksdagen
Om att höja pensionen för de som har den lägsta pensionen. När det gick igenom har vi tillsammans gjort en betydande insats för de som har det tuffast, som t.ex. vår största yrkesgrupp, undersköterskor. Det senaste har varit en hård kamp för oss att driva och röstades Ingeborg med en röst. En viktig vecka för Sveriges pensionärer när det blev både en trygghetspension och höjd pension för cirka en miljon pensionärer. Pensionärsskatten som Alliansen hade infört där pensionärerna betalade en högre skatt på varje hundralapp är även den avskaffad

En kommentar

  1. Mique

    Ja, en mycket bra vecka för oss pensionärer! Konstaterar att Petter Nilsson (SD), inte kan eller vill lämna svar på frågor, om sina sverigedemokratiska kollegors förehavanden angående, svarta löner till utländska arbetare och sin Trelleborg-kollegas åsikt om kvinnomisshandel. Känsliga frågor, för ett politiskt parti, som säger sig vara ett icke kvinnofientligt, arbetarparti. Konstaterar även, att Petter Nilsson själv, inte vill eller kan svara för egen del, angående sin inställning till kvinnor. För tre veckor sedan, skrev Petter Nilsson ett inlägg på sin blogg, med rubriken ”Naiviteten kring offentliga mensskydd”, som fick enbart en mängd grabbiga kommentarer av hans följare. För övrigt, önskar jag en trevlig midsommar, och att sverigedemokraterna inte glömmer, att ”små grodorna” inte är en traditionell svensk folkvisa!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.