Ryska legosoldater från Wagnergruppen tar för sig i Afrika

Ryssland legosoldater är och härjar i Afrika. Det är självklart för att skaffa sig inflytande och komma över de naturtillgångar som finns där. Det är från den privata gruppen Som kallas Wagnergruppen. Det är flera som vill ha upp detta på det toppmöte i Madrid. Det är nog en stor fråga hur man ska få stopp på Putins drömmar om ett nytt storryssland. I går var det någon högt uppsatt ryss som hade intervjuats i någon Rysk kanal som berättade att man skulle se till att tågen kunde komma till Kaliningrad och att få var det dags att angripa de Baktiska staterna och då var världskriget igång och att man då skulle anfalla London.

Så här skriver Omni om Wagnergruppen.
Utöver kriget i Ukraina ska ett antal andra punkter behandlas under Natos toppmöte i Madrid.
Spanien säger att de under mötet vill fokusera mer på hur ryska legosoldater från den privata Wagnergruppen får allt mer fotfäste i Afrika, skriver Reuters.
Flera europeiska länder som Spanien, Italien, Portugal, Storbritannien och Frankrike försöker nu få frågan på bordet. De anser att Nato behöver flytta mer av sin uppmärksamhet åt söder.
Länderna varnar för att Wagnergruppen försöker och har delvis lyckats fylla det tomrum som de gamla kolonialmakterna lämnat efter sig i bland annat Mali, Libyen och Sudan.
– Om sådana som Wagner får den kontroll de vill ha i länder som Libyen eller som vi redan ser att de har i Mali, tro inte att Spanien kommer vara oberörda av det, sa Storbritanniens försvarsminister Ben Wallace under ett tal i Madrid förra månaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.