Det är nu för sent för mänskligheten att undvika ett livsfarligt, allt genomgripande klimatsammanbrott.

Idag blev jag ännu en gång påmind om den utgångspunkt jag hade i min blogg i morse. Nu kommer det från en brittisk forskare som i kort säger att det är för sent att undvika ett livsfarligt klimatsamnanbrott. Jag har då ingen tro alls på att den politiska högern i Sverige ska läsa och se vart vi är på väg. I sverige är det bara en sak som de inbillar sig och de tror att kärnkraften ska lösa problemet vilket självklart inte är något annat än en stor lögn. Effected nu som ändå nu är i början av sammanbrottet som kostar enorma summor pengar bara i USA. Däremot finns det ett mycket litet hopp där om det blir så att Biden får igenom sin stora plan för klimatåtgärder. Om ni ser på den svenska höger är de emot varenda åtgärd för ett bättre klimat och de till och med hånar andra partier och det gör inte minst Sverigedemokraterna och även Petter Nillson här i Västerbotten. Han påstod att energiministern ljög om prisutvecklingen på el och då blev den han som ljög i stället då energiministern pratade om priset nu och inte det som var i början av året som KD förutsatte när de anmälde till KU. Petter insåg nog att han hade fel för att han tog bort sin blogg efter några timmar.

Så till vad en brittisk klimatforskare sagt och det är Omni som skrivit om detta så här.
Det är nu för sent för mänskligheten att undvika ett livsfarligt, allt genomgripande klimatsammanbrott. Det hävdar den brittiske forskaren Bill McGuire enligt The Guardian.
McGuire, som är professor emeritus i geofysik och klimatfrågor, menar att den hetta vi upplever nu bara är början på förändringarna. Framöver kommer stormar, översvämningar, torkor och värmeböljor som kommer att göra jorden till en helt annat plats än idag.
Enligt professorn ligger ansvaret för förändringarna hos en förening av ”okunnighet, orörlighet, dåligt ledarskap, bortfuskande av fakta samt lögner från klimatförnekare”.

2 kommentarer

  1. Björn

    Äntligen är det fastslaget att det är försent att rädda klimatet. Kan man hoppas på en återgång till ett samhälle utan ångest,normala energiskatter och en energipolitik utan godhetsinslag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.