Människor gör allt man kan för att ta död på det jordklot vi ska leva på

Plast är ett satans otyg och på grund av människans dåliga beteende blir det för mycket plast i haven som förstör livet för de som ska leva i haven. Har själv varit många gånger i Thailand och där är det gott om plast i vattnet. Man har bedömt att det är runt 8000 ton som släpps ut årligen. Det är klart att det försämrar livet för många djur som tror att det är mat. Det finns ett exempel från Australien där en lite sköldpadda som togs om hand hade i sig så mycket plast att den bajsade plast i 6 dagar. Det gäller att få bort plasten så fort som möjligt om haven ska kunna räddas. Människan är nog den enda på jordklotet som håller på att döda det jordklot vi lever på.

Så här skriver Omni om den lilla sköldpaddan
En liten grön havssköldpadda som räddades från en strand i australiensiska Sydney hade ätit så mycket plast att det tog sex dagar för den att bajsa ut alltsammans, skriver The Guardian.
Den unga sköldpaddan, som vägde bara 127 gram, hittades på rygg i en vattensamling nära Tamarama-stranden i Sydney. Den saknade ett ben, hade en skada i ett annat, och ett hål i skalet. Men den kunde ändå simma bra, berättade viltvårdare på Taronga-djurparkens djursjukhus.
– Men sen började den bajsa, och bajsade bara plast i sex dagar, berättar veterinären Sarah Male.
Nästan åtta miljoner ton plast släpps ut i världshaven varje år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.