Den som skriver vitboken om Sverigedemokraterna var medlem i partiet

Så har det än en gång avslöjats saker om Svedigedemoktmraterna. De som Ulf Kristersson ska ha deras stöd för att bilda regering eller att de vill ha ett parti som ska sitta med i regeringen eller ingå i regeringsunderlaget. Det är klart eller helt klart att SD räknas med i regeringsunderlaget. Det tycker jag att Sverigedemokraterna har sagt klart och tydligt. Och tittar man på hur mycket det gör för att Ulf Kristersson ev ska bli statsminister råder nog inget tvivel om. De är ju i stort sett lika i väljaropinionen som moderaterna. De har ju beslutat att ta fram en vitbok av författaren Tony Gustafsson som oberoende. Nu visar det sig att det är inget annat än en ren och skär lögn han har varit medlem i Sverigedemokraterna. Det är dock ingen överraskning att man tog fram en för dem pålitlig person att skriva boken.

Så här säger Omni om detta.
Författaren Tony Gustafsson beskrevs som oberoende av SD:s partiledning när han i höstas fick uppdraget att skriva partiets vitbok. Men enligt en granskning av Expressen blev Gustafsson medlem i partiet 2017.
SD:s riksdagsledamot Martin Kinnunen, som är ansvarig för projektet, säger att han inte kände till Gustafssons partimedlemskap.
– Jag känner inte till det men det är irrelevant skulle jag vilja säga. Jag tror inte att nån som läst det första utkastet betvivlar hans oberoende eller integritet, säger han.
Syftet med vitboken är att genomlysa SD:s historia och ideologiska utveckling. I en första delrapport från projektet dras slutsatsen att mer än hälften av partiets ”grundargeneration” hade kopplingar till fascistiska och nazistiska organisationer. Slut citat

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.