Med Ulf Kristersson som statsminister ska arbetslösa plågas med lägre ersättning

Det är nu ganska säkert att ett av det första Ulf Kristersson kommer att göra är att stjäla pengar nämligen 7 miljarder ur arbetslöshetsförsäkringen. Finansminister Mikael Damberg (S) riktar har självklart riktat stark kritik mot Moderaternas förslag om spara in 7 miljarder kronor på a-kassan för att finansiera skattesänkningar, skriver DI.
Damberg säger att det är väldigt anmärkningsvärt att M ”inte har lärt sig någonting från pandemin”, där en förstärkt a-kassa ”räddade hushållsekonomin”.

Finansministern menar att förslaget är helt bakvänt när vi nu går mot tuffare tider där det kan gå snabbt att förlora jobbet.
– Vi måste ha en a-kassa som tryggar att vanliga människor inte förlorar allt sitt konsumtionsutrymme. Det är mycket märkligt att de som blir arbetslösa ska betala betala skattesänkningarna. Det är nog stor inkomstsänkning att gå från ett avlönar arbete till att få ersättning från Arbetslöshetsförsäkringen. De ska få det riktigt ekonomiskt svårt måste vara Moderaternas mål när man ska göra denna åtgärd som man samtidigt man ska ge bidrag till de som kör bil. Är man inte emot bidrag längre och A-kassan är inget bidrag utan en försäkring mot att arbetslöshet ska tvingas till fattigvård. Nu ökar priserna betydligt även för arbetslösa som tex matpriserna. Moderat politik som vanligt hoppa på de som har det svårast och det kommer säker mycket kraftigare nedskärningar i välfärden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.