Igår var det en bra match av Löven mot Skelleftetå men deras klack skämde ut sig

Nu börjar ishockeyn komma igång mer och mer. I går var jag själv och såg Björklöven och Skellefteå. Jag tycker det var en tråkig inledning. För det första att inte folk åker och kommer till matchen i god tid. Nu lade man fram starten i 10 minuter för att fler skulle kunna se hela matchen. Man har ju påmint att komma i god tid vilket man inte gjorde. Jag tycker inte man ska flytta spelstarter för att man inte kommer i tid för då lär sig inte folk att komma i tid.

Före matchen kom nästa otyg nämligen Skellefteå klacken där någon tände en bengal och hela deras klack på stå där man höll till fick lämna matchen. Nu hade man ju visitering och trots detta så kom man in med denna bengal. Antagligen lagd på någon del där man inte känner efter. När sånt händer är det väl ingen risk man hittar fel och hoppas man fick tag i den skyldige och att man inte släpper in någon ur klacken förrän man fått reda på vem det är. En full hall med risk för att elden sprider sig finns och måste klassas som försök till mordbrand. Jag tycker att folk som sysslar med sånt borde portas helt från att få gå på ishockey.

När det så gäller matchen fanns en spelare som överglänste alla och det var Björklövens målvakt Voutilainen. Hur bra som helst. Överraskande bra var även Hutchings och Wiklund som båda hade en svårare start förra säsongen och inte minst Alex som jobbade till sig några riktigt bra chanser. De båda blev nya spelare med ny tränare Åter en bra match av nyförvärven Pooley och Fortier. Egentligen gjorde hela laget en mycket bra match mot ett lag som även i år vill vara i toppen av SHL. De hade lite inlånade backar men jag tycker inte deras power play var särskilt bra och nog har jag sett bättre domare insats bland annat det som publiken kallade en filmning. Fick även reda på att man nu gjort en heltidsanställning av ett antal domare samtidigt har kostnaderna ökat kraftigt. Nivån på domarna höjs inte automatisk för att de blir heltidsanställda men det är klart att arbetsmiljön blir mycket bättre. Att som förra säsongen hade Björklöven samma domare i många matcher i rad. Nu såg jag inte sista 10 minuterna utan passade på att åka med en god vän hem när jag fick det erbjudandet men är inte förvånad över att det blev ett bråk som resulterade i matchstraff och det hängde i luften. Vi får väl snart reda på om sportchefen kommer att förstärka truppen för Berglund finns väl inte så långt ifrån ishallen och om det blir en målvakt till även om Thelin gjorde en bra match senast mot Vasa

Sedan i natt klarade inte Sverige sig vidare i JVM utan Finland vann med 1-0. Jag tycker inte laget motsvarade de förväntningar som många ställt på laget men kanske säsongen även där är tidig och att det finns en matchovana. Det är klart att det finns begåvningar som kommer att lyckas i ligorna på andra sidan Atlanten och det är en nackdel att vi inte får se dem spela här hemma i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.