Talmannen har gett moderatledaren uppdrag att sondera om ett regeringsalternativ där det finns tre alternativ med 4,3 eller två partier men Åkesson vill sitta i regeringen

Hur kommer den framtida regeringen att se ut blir det en med fyra, tre eller två partier. Det har inte kommit ut mycket från talmansrundan som skett idag. Det är Sverigedemokraterna och Jimmy Åkesson som sagt till Aftonbladet att de släpper inte kravet på en fyrpartiregering ”– Sverige skulle må bra av majoritetsregering, det är min ingång” säger han. Jag tror inte på att det blir en regering av M och KD och har svårt att tro att SD skulle acceptera att de som största parti står utanför. Liberalerna öppnade Jimmy Åkesson för i regeringen men hur ska Liberalerna kunna finna sig i det. Det blev lite oro i den gruppen i EU parlamentet så Johan Pehrson fick förklara sig. Jag vet inte vilket odds det är på en fyrpartiregering men vill inte tippa men det är självklart lättast att styra om alla partier som sitter i ett regeringsunderlag styr tillsammans. I annat fall är det många frågor som en minoritet ska kunna fatta beslut om vilket självklart kan ge slitningar. Jag har inte trott på en regering på den rödgröna sidan där Vänsterpartiet sitter med för de har för mycket svängningar i sitt parti

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.