Ryssland är på väg med full fart in i ett krig som ingen tar sig ur och en värld som raseras

Det måste vara något mycket allvarligt fel i huvudet på Putin och hans närmaste män. Man kanske ska vara försiktig med att säga att ryssarna som folk även är knepiga eftersom de är ett fullständigt duperat folk som är fullmatade med lögner. Vi såg hur en av Putins närmaste män Sergej Lavrov
betedde sig under ett möte i FN. Hur kan hela ryska ledningen ställa upp på vad diktatorn själv har för fantasier att bli en ny Tsar och återupprätta Sovjet. Det är något fel ett större fel.

Nu ska han utplåna Ukraina som stat det framgår med all tydlighet och för att kunna göra detta tvingar de folk att rösta för att tillhöra Ryssland i ett par regioner. Är man så korkade att man tror att världen i övrigt tror att det är folkets vilja som kommer fram. Han har självklart ett enda mål med detta nämligen att kunna anfalla Ukraina med full styrka och mer eller mindre utrota ett folk som var trötta på den ryska kommunismen och själva bildade ett eget land precis som alla andra republiker som blev egna länder vara flera idag dessutom är med i Nato.

Nu har Putin tagit en större operativ makt Den ryske presidenten Vladimir Putin har tagit över en större del av det strategiska arbetet kring invasionen av Ukraina – och nekat befälhavare att retirera i Cherson. Det uppger amerikanska tjänstemän för New York Times. Så jobbar en diktator. Samtidigt har han fått lagligt stöd för en mobilisering så att han kan utplåna Ukraina. Folket vill inte kriga men de tvångsrekryterar folk av alla sorters slag från fattiga delar av Ryssland och dör dammsuger man orter med folk och tvingar in den att bli soldater utan att de har militär utbildning. Listan på svinaktigt beteende under kriget hitintills i Ukraina kan göras hur lång som helst.

De har säkert fängslat många tusentals människor som protesterat mot kriget och fått långa fängelsestraff och nu ska de tvingas ut att kriga. Skulle inte förvåna att Putin söker nya vänner i Europa och även i Sverige där Sverigedemokraterna ett parti som vill ha samma metoder som Putin. Han ser även ut att få möjligheter till högerfalangen i Italien som även är ett nationalistisk och främlingsfientligt parti som Sverigedemokraterna. Putin har även vänner i Iran. Ukraina har märkt av detta kallade i dag upp den tillförordnade iranska ambassadören i Kyiv efter att landet avslöjats med att förse Ryssland med vapen mitt under brinnande krig, skriver AFP.

Jag tror att vi tyvärr är på väg in i en betydligt besvärligare tid än vi nu upplever med elpriser, drivmedelspriserna, inflation, matbrist med mera med mera. Vad gör världen då i stället är en massa sanktioner som även slagit hårt mot Europa som kommer att göra det svårare att vara eniga mot Ryssarna då flera partier med rötter i facismen och nazismen grott i Europa. Vita huset har framfört direkt till Kreml att ”allvarliga konsekvenser” väntar om Ryssland använder kärnvapen – och har gjort så i flera månaders tid. Det uppger källor för Washington Post. Det är inte alls långt borta att vi har ett tredje världskrig som ryssarna startar och då svara självklart USA. Det är inte otroligt att om Trump kommer till makten blir han vän med Putin eftersom han tillhör Extremhögern som Putin. Då kommer troligen inte heller att vara vad det var menat. Vi lever i den osäkraste tiden någonsin i Europa eftersom vapnen har en helt annan kapacitet än under andra välrldskriget. Putin bär ansvaret men vem straffar honom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.