Sabotaget på den stora långa Nord Stream gasledningen ger en miljökatastrof

Spekulationerna är höga vem som har åsamkat skadorna på gasolledningarna Nord Stream 1 och 2. Dessutom har man nu hittat en fjärde läcka. Det är en sak men vad som är värre tycker jag är den miljöpåverkan som den läckande gasen har. Det är inget annat än fruktansvärt katastrof som händer miljömässigt. Gasläckan i Östersjön kan motsvara omkring 40 procent av Sveriges årliga klimatutsläpp enligt Christophe Duwig, professor i kemiteknik på KTH, för Ekot.
Han menar att det vore bra klimatets skull vore det bra om den läckande metangasen stannar i vattnet men det ser inte så ut när man ser på bubblorna i vattnet.

Det är även stora problem om utsläppen stannar i havet. Det finns fisk i haven och mat som är fiskens föda. Svt men även radion har haft program där man säger att torskens välmående hotas av gasolyckan.
Torsken parar sig i djupet utanför Bornholm och om livskvaliteten i vattnet sjunker där riskerar bestånden att minska, enligt Josefine Larsson på Marint Centrum i Simrishamn. Torsken tillhör en skör art som så många andra fiskar är hotade.

Det här visar också att gas inte är något ämne som vi bör använda och som man tillsammans med andra fossila bränslen måste bli av med. Det här är ju rör som den ryska gasen transporteras i men det är inte Ryssland som äger rören. Norge har också oerhört många rör som man transporteras till olika länder i Europa. Den gas som nu läcker och får så stora konsekvenser är den gas som finns kvar i ledningarna men nu transporteras ingen gas i ledningarna . Man spekulerar från medias sida att det är ryssarna som orsakat skadorna på gasledningar som säkert under lång till inte går att använda för gasleveranser. Det är inget som har kommit fram hur miljöprövningen går till för den här typen av anläggningar. Men vad det finns för motiv för de som förstört ledningarna finns inte. Det har varit omöjligt för dykare att gå ned och se hur det ser ut på ledningarna på grund av gasen och då förstår man vilken skada som djurlivet råkar ut för, liksom för påverkan på att klara gradtalet som är satt för att jordklotet ska överleva. Vi är bra på att första detta jordklot

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.