Kommer Putin att avsättas eller avgå själv är frågan

Kommer Putin att klara av det han dragit igång genom att anfalla Ukraina ett krig som egentligen började redan 2014 genom att ockupera Krim halvön. Det har spekulerats mycket om när detta krig kommer att ta slut och det tror man händer genom att kemiska stridsmedel eller atombomber. Ryssland har ju varit kraftigt inblandat i kriget i Syrien och där har man aldrig haft någon etik. Många har även trott att Putin ska avsättas inifrån de egna leden men det tror inte jag för motståndare de har nog rensats bort under resans gång.

Så här skriver Omni Den tidigare ryske premiärministern Michail Kasjanov spår att Vladimir Putin kan komma att lämna presidentposten inom månader, säger han till Sky News.
Kasjanov tror inte att det finns någon som kan avsätta Putin, utan att det är een insikt som presidenten bör komma till själv. Han nämner tre faktorer som skulle kunna leda till det: en växande ukrainsk armé med stöd från väst, att sanktionerna får ökade konsekvenser och att motståndet mot mobiliseringen blir större.
– Om tre eller fyra månader tror jag att vi kommer se en avgörande förändring, säger ex-ministern.
Redan i maj uttalade sig Kasjanov om den ryska invasionen, och sa då att Putin börjat inse att han ”förlorar kriget”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.