Björklöven möter Karlskoga i kväll hemma och några nya anläggningar behövs i Sveriges idrottsstad

Ikväll börjar Björklöven om i seriespelet i Allsvenskan i ishockey. Tyvärr har det sett ut som om MoDo och Djurgården drar ifrån i serietoppen. Djurgården föll ihop i går mot MoDo som vann efter förlängningen. Men det är när slutspelet börjar som även alvaret börjar. Björklöven har tyvärr en del spelare i truppen som är skadedrabbade och däribland bästa backen Adam Plant som jag tror vi sett för sista gången på rinken i Winpos Arena. En annan back som verkar vara mer skadad än han är på isen nämligen Vainio som också är mer borta än han är med och spelar och ledningen säger alltid att det är från dag till dag. Vilka backar som kommer att spela idag vet jag ännu inte men det gläder mig att man haft med åtminstone 2 nya juniorer på A-lagets träningar. Umeå måste på sikt bli mer självförsörjande på spelare till A-laget. Vi har ju haft flera som försvunnit till andra klubbar under juniortiden och bara något år senare har de blivit SHL spelare och sedan på kort tid hamnat i NHL. Det tycker jag är ett bevis på att man inte själva lyckats ta vara på löftena. Det går men då måste man få vara med i hetluften och lära sig hur det går till.

Går vi till dagens match mot Karlskoga ser det ut som om motståndarna också är skadedrabbade och att de har några juniorspelare med sig hit till Umeå. Björklöven har ju en del spelare på skadelistan och backarna har jag berört tidigare i denna blogg. Bland Forwards är det största avbräcket självklart att lagkaptenen ännu inte kunnat spela någon match och när han är tillbaka är det oklart. Men visst längtar jag till att Freddan kan spela och har är i alla fall med på lätt träning. I övrigt har forwardspelet varit bra men tyvärr inte domarna. Jag tycker inte de haft samma bedömning på Björklövens spelare som på motståndarna. Jag tror det var i senaste matchen som en Lövenspelare blev utvisad trots att han inte ens rörde vid motståndaren. I stället var det en klar och tydlig filmning. De regler som ishockeyn har att spelare och ledare inte får kritisera domare liknar i stort sett hur det är i Ryssland och det är en skam för svensk ishockey. Hur matchen slutar i kväll vill jag inte tippa eftersom det beror på domarens humör och därför bör svenska spel inte ha med Lövens matcher på sina spel då matcherna avgörs av domarna och inte av spelarna på isen. Jag hoppas på en bra match och bra stämning och hoppet om en seger.

Jag tror också det vore på sin plats att Sveriges idrottsstad hade haft en riktig ishockeyarena som även går att använda till större kulturarrangemang och dessutom behöver Umeå en riktig anläggning för skidsport där även skidskytte skulle inrymmas för Umeå skulle passa utmärkt både för stora internationella tävlingar på för längdåkare och skidskyttar. Umeå har ju i alla fall klassats som har en tillgång till ett idrottsuniversitet och det kräver anläggningar så även elit idrottare kan studera vid Umeå universitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.