Löven förlust efter dåligt spel i mer än två perioder och domarna får inte godkänt för sitt jobb

– [ ] Nog måste väl ishockey göra något åt kvalitén på sina domare. Domarparet Linus Öhlund Olov Lundqvist som dömde Björklövens match är frågan om de ser något och vadan händer på isen. Jag skrev i bloggen före matchen att jag tycker att domarna har en annan nivå för motståndarna. När man ser repriserna så hade publiken helt rätt att utvisningen på Beaudoin var mer än tveksam och där gjorde Karlskoga ett mål. Var den rätt var det många Karlskoga spelare som också skulle ha suttit på botbänken och dessutom var det en hel del slag mot Lövenspelarna som borde gett ett straff.

En utvisning som däremot var hel felaktig vilket syntes hur tydligt som helst var den utvisning Schilkey åkte ut för vilket gav ett mål till för Karlskoga. Jag tycker inte domarna håller den kvalite som behövs för att döma i Allsvenskan. De tillät Karlskoga att slå på Lövenspelarna vid bland annat tekningar och motståndarna hade inte ett uppträdande som det ska vara i svensk ishockey. Småbråk även efter slutsignalen.

När det så gäller spelet blev det lite tungt att man fick två mål på utvisningar och sedan ett dåligt go och mycket slarv som ledde till att bortalaget hade en ledning med 4-1 tio minuter kvar. Löven skruvade upp både tempot och viljan och kvitterade och hade några fina chanser att vinna men i förlängningen blev det ett dåligt spel av en Lövenspelare som gav en gratischans som man tog vara på från Karlskoga. Jag tar med mig från matchen att domarna är för dåliga och man borde ta in tex finska domare vid matcherna. Dåliga domare skadar ishockey och det är bara att titta på matcher från NHL där tillåts inte att spelarna tjafsar med domarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.