Nu ska den moderatledda brun/höger regeringen utarma Norrland genom att höja elpriserna som är ett tack för att vi byggt ut energiproduktionen

Edvard Ridel med flera har varit ute mycket om bensinkostnaderna och kopplat till att Norrland har långa avstånd. Nu kommer han att medverka till att Norrland får mycket höjda elpriser. Det bli konsekvensen av att det blir ett elprisområde för hela Sverige. Vi har offrat våra älvar för att vi behöver el och vi har sett till att det byggts vindkraft. Nu ska man utarma Norrland även på den vinsten. I moderatstyrda södra sverige har man motarbetat vindkraft och då blir det brist på el och priset skjuter i höjden. Det blir också stora överföringskostnader att skicka el söderut och det finns inte heller kapacitet att göra detta. I Norrland sker den gröna omväxlingen inom industrin som är mycket energikrävande och behöver billig el om Sverige skall vara konkurrenskraftig inom skog och gruv stål näringen.

Det moderaterna nu tänker göra är att utarma Norrland och det beror på att Moderaterna i kommunerna i södra Sverige inte byggt vindkraft. Man har även nedprioriterad vägunderhållet sedan man sist satt i regering och det har inte S heller rättat till. De nya miljarderna som satsas där kommer inte att göra att man rättar till fördelningen på vägnätet. Västerbotten har minst pengar till drift och underhåll per km väg i Sverige. Nu ska man även ta våra tillgångar på elenergi som behövs för den Norrländska industrin och göra den tunga industrin som jobbar för ett grönare framtid. Utsugarna av Norrland är de brunkåls partierna

En kommentar

  1. Kim

    De blåbruna har valt att inte ha några ministrar från Norrland.

    Edward R är väldigt tyst numera om att ”försvara Norrland”. Och säger han något så är det helt i sin ordning med att ta bort järnvägssatsningar, inte ge elstöd och att slopa elområden.

    Sd har tom valt att låta Stockholmare och Skåningar representera Norrland.

    Är någon förvånad över resultatet? Hoppas ni som ville ha blåbrunt känner er nöjda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.