70 procent av unga människor som söker jobb vill veta hur företaget sköter miljöpåverkan

Unga människor tänker på framtiden när de söker jobb hos företag. 70% tittar på vilken miljöpåverkan företagen har. Det finns självklart även andra saker som unga människor är oroliga för och det kan du läsa i artikeln som jag citerar längre fram. Jag tycker det är glädjande att unga människor tänker på vilken miljöpåverkan företaget har. Det här är visar på att nu måste företagen tänka till ordentligt om de ska kunna rekrytera anställda till företagen i framtiden och inte bara företag utan även offentlig sektor om den ska kunna rekrytera folk. Det blir nog också viktigt för företag att man har en bra arbetsmiljö inte minst psykiska arbetsmiljön och mycket talar även för att inflytande frågorna på arbetsplatsen och även hur ledningen fungerar. Jag blir glad när jag hör och läser att hela 70% tycker att miljöpåverkan är så viktiga där de söker jobb. Då finns det förhoppningar inför framtiden. Vi får även hoppas att det är en trend i hela världen.

Så här har Omni beskrivit detta och jag citerar
”Nästan sju av tio unga väger in företagets miljöpåverkan när de tar ställning till ett jobberbjudande. Men de yngre generationerna har inte bara andra värderingar än sina föräldrar, de oroar sig också för andra saker, skriver April Rudin i en kolumn för Forbes.
Stora studieskulder, psykisk ohälsa och fertilitet är exempel på saker som stressar yngre generationer och som företag därför måste förhålla sig till om de ska ha en chans att tävla om framtidens talanger, menar Rudin.

Det är inte bara företagen som behöver anpassa sitt erbjudande till de nya generationerna. I Times skriver krönikören Parag Khanna att kampen om talanger utspelar sig på global nivå – mellan nationer. De unga generationerna är mer mobila än sina föräldrar, vilket dels hänger ihop med andra värderingar och livsval, dels med att distansarbete nu har normaliserats.
I takt med att arbetskraften utforskar sin nyvunna mobilitet har världens nationer börjat tävla om att rekryteringarna. Ett hundratal länder erbjuder nu så kallade nomad-visum eller uppehållstillstånd för människor som kan betala för sig. ”Framgång eller fiasko i det tjugoförsta århundradet kommer att koka ner till att lyckas fånga in den mobila ungdomen som röstar med fötterna”, skriver Parag Khanna.

Att arbetsmarknaden blivit global betyder inte att det är kört för lokala företag. Tvärtom visar en undersökning som Ungdomsbarometern har gjort på uppdrag av de kommunala företagens arbetsgivarorganisation Sobona att yngre generationer vill att jobbet ska bidra till lokalsamhället.
– Det finns en uppfattning om att unga helst vill ha ”coola” jobb i storstäderna med högt tempo, men de allra flesta söker en trivsam arbetssituation med trevliga kollegor, balans mellan arbete och fritid, bra ledarskap och flexibla arbetstider, säger Kristina Hane, på Sobona, till Magazin 24. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.