Stockholms journalister har inte insett att ett hockeylag som Djurgården kan förlora och inte heller inse att det är på isen det avgörs och även den miljö som man lever och bor i

Jag håller på att bli otroligt trött på alla dessa journalister som inte vet ett dugg vad som händer på platser utanför de centrala delarna av Stockholm. Det är oavsett om det är inom politik, vetenskap och till och med inom idrottens värld. Jag ska börja med det som handlar om idrotten att Djurgården förlorade för tredje gången i år mot bottentippade Almtuna. Jag bergrummet inte hur man kan lasta skulden för detta på tränaren Fagervall.

Jag som i hela mitt liv trott att ishockey avgörs med de spelare som är på isen. Att man helt rätt ramlade ur elitserien förra säsongen fick förre tränaren bära ansvaret för när Djurgården ramlade ur SHL. Med den trupp man skaffat sig är säkert den dyraste i hockeyallsvenskan men att man betalar mycket är ingen säkerhet att man får fram en trupp av klubbkänsla det är ingen säkerhet alls.

Nu körde Aftonbladet ett drev mot Fagervall och skrev ”Nu blev det tredje raka förlusten mot Almtuna och den första under ordinarie tid.
Och sättet Djurgården förlorade på var häpnadsväckande, då Almtunas stjärna Hampus Harlestam fick göra matchavgörande 3-2 med bara 29 sekunder kvar att spela.”

Men hur kan man skylla på Fagervall att Almtunas stjärna Harlestam gör en bra match och var mer vaken än den journalist som bevakade matchen tog vara på de chanser han fick. Det vara bra gjort av honom och inte de överbetalade spelarna i Djurgården. Pengar löser inte allt inom ishockeyn och Stockholms journalisterna när det gäller ishockey dömde ut Oskarshamn men även Timrå när de gick upp i SHL. Däremot har Stickgholmsjournalistetna inte gjort en riktig analys varför inte Stockholm har något laget i SHL. Kan det beror på de tränare som ska ta hand om unga Stockholmsspelarna eller är det ett annat fel. Jag tror det är något helt annat och det är miljön i Stockholm och att det är en bidragande orsak. Ta bara det våld och hot som finns och att det ser ut som i en polisstat när matcherna ska spelas mellan derbyn mellan lagen och det är oavsett om det är fotboll eller ishockey.

Kan det vara roligt från spelare som kommer från lugnare samhällen än Stockholm där man aldrig behövt vara orolig för att man missar ett mål eller andra saker som hänt. Jag tror inte det beror på att ett sånt dyrt lag inte ännu lyckats vinna alla matcher mot Almtuna utan det beror på det klimat som Stockholmarna själva är ansvariga nämligen det sociala klimat.

Det är över det som genomsyras även i media och där man inte vet hur livet är på andra platser trots att de ekonomiska förhållanden med bland annat inkomster och andra saker som vi skattebetalare utanför Stockholm får betala. Det känns dessutom som om Stockholms regionen nu är det nya gnällbältet. När det så gäller idrotten är inte tränaren den som kan lösa alla problem utan det är de som ska göra jobbet på isen som måste göra sitt jobb. Djurgården låg inför gårdagens match på andra plats i en serie man går igenom bara för att laget ligger i Stockholm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.