Kina har stora problem med demonstrationer som började som protester mot Covidrestriktioner men vad händer om de öppnar upp

Det har blivit stora och heta demonstrationer i Kina. Det började med att många ogillade de hårda restriktionerna mot covid som man har använt. Man stänger helt enkelt ned delar av städer och orter helt. Låser brutalt in folk. Man gör det nu för det har blivit en mycket snabb och stor smittspridning. Det är det som folket nu tycker är fel för de har nog fått reda på att så gör man inte i andra delar av världen. Men det har nu även blivit en attack mot partiledaren och kommunisterna och då kommer man självklart att göra som vanligt i Kina nämligen att slå ned demonstrationerna med våldsam kraft.

Däremot är det kanske inte möjligt att släppa upp som vi tex har gjort i Sverige och andra länder. Enligt de som kan mycket av covid är det ju ytterst få som haft Covid och då kan det säkert bli lika allvarlig smitta som vi haft även om vi inte stängde samhället helt. Man har inte heller haft den omfattande vaccineringen i Kina utan det är lite till omfattningen och dessutom sägs att deras vaccin inte håller den Coviden borta som den vi har fått. Kineserna är nog rädda för att få Covidutbrott som de inte kan hantera med mycket folk smittade och med stora dödssiffror framför allt bland äldre som vi hade. Det fanns även experter i Sverige som tyckte man stängde ned för lite. Det är nog svåra avvägningar som Kina står för eftersom smittan inte går att utrota och att det är många som fått Covid två gånger bland annat undertecknad trots fyra sprutor men jag var inte alls dålig på något sätt och numera har jag fem sprutor så risken att bli allvarligt sjuk bör vara liten

Så här beskriver Omni det som nu sker i Kina.
Varför Xi vägrar att överge strategin om nolltolerans mot covid-19 är oklart, men det kan bero på att Kina har svårt att nå ut med vaccin eller att sjukvårdssystemet inte klarar av smittan. Det säger Björn Jerdén, chef över Nationellt kunskapscentrum om Kina (NKK), i Aktuellt.
– Men jag tror att det viktigaste är att Kinas högsta ledning och partiets generalsekreterare Xi Jinping investerat så mycket politiskt kapital i den här politiken, vilket gör det svårt att byta linje, säger han.
DN:s Marianne Björklund konstaterar att kommunistpartiet står långt ifrån folket när den kollektiva ilskan kokar.
”Alla är trötta på politiken där vem som helst när som helst kan tvingas isolera sig på obestämd tid”, skriver hon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.