Vi saknar iniativ av industri och energiministern när det gäller utbyggnad av eneriproduktionen

Vi har en närings och energiminister som tillika är vice statsminister. Det har inte hänt mycket runt denna minister som är Ebba Busch som pratade så mycket om framtiden för energin. Gör man inte ny el produktion nu så kommer många industrier flytta från Sverige. Om inte energi produktion ökas nu och för att det ska ske då måste det till byggande av nya energikällor. Det finns nog ingen energi annat än vindkraft som kan få igång produktionen fortare. Kärnkraft kommer inte igång förrän om minst tio år och elen skulle behövas redan nu. Det prisstöd som man lovat för framtiden gjorde man till ett retroaktivt stöd till södra Sverige där Norrland har offrat älvarna och områden för vindkraften de fick inte ett enda öre. Hur det blir för framtiden vet ingen och Svenska Kraftnät har inga mer pengar till detta. Det är bara att konstatera att Ebba Buch är inte en närings och energiminister för hela Sverige.

Nu har man offrat det överskott som Svenska Kraftnät haft till att sänka kostnaderna till södra Sverige. Man jag fattar allt rätt så finns det inga pengar i budgeten. Det innebär då att regeringen har gett södra Sverige ersättning för el höjningar där en del fått mer pengar än man betalt för elen. Nu är priserna dessutom lika höga för oss i Norrland. Det pågår en grön omställning i Norrland som kommer att behöva mer el än idag och de måste få besked om tillgången på el annars är det inte lönt att satsa. Vore jag industriledare skulle jag idag se vilken el vi kan bygga själva då inte marknaden klarar av detta full ut och inte heller ger regeringen förutsättningar för vindkraftsbolagen att bygga. Man gör inte ett dugg för att se till att det tillkommer ny elproduktion. Jag tycker inte vi har någon industriminister som vill satsa på den framtida gröna Norrländska industrin.

Sp här skriver Aftonbladet och jag håller med fullt ut.
”Det är en konst att förvandla ett uppskattat vallöfte till ett fiasko.
Men det har regeringen med energiminister Ebba Busch gjort.
Alla är missnöjda med det utlovade elprisstödet. Ingen förstår någonting.

I valet för snart tre månader sedan lovade regeringen och deras samarbetsparti Sverigedemokraterna att införa ett högkostnadsskydd för skenande elpriser.
Plågade elkunder kunde se fram mot att kunna värma upp bostaden även under vintermånaderna”
Inte blev det något men vad har energiministern gjort? Svaret är enkelt för ingen vet. Slut citat Aftonbladet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.