Inga nya gränskontroller mellan EU länder i Norden som moderaterna i regeringen vill

Jag blir inte förvånad över att regeringen far hit och dit i sin politik. Regeringen har för avsikt att öka gränskontrollerna. Nu tar Skånes moderater stod mot detta vilket känns helt rätt. EU ska ha en fri rörlighet inom EU och det är inte en fri rörlighet om man inför gränskontroller. Skånes moderater har helt rätt och det gäller inom området som främst handlar om pendling till och från jobbet. De problemen finns inte bara i Skåne utan även i gränser mot Finland. Gränskontroller ska ju ske mot EUs yttre gränser enligt alla tidigare beslut och självklart ska vi inte byråkratisera upp det Nordiska samarbetet. Det är den moderata migrationsministern som varit ute och sagt att man måste införa dessa för att få en bättre koll på säkerhetsläget och migrationsrörelser. Jag vet inte om det finns i det puktsavtal som man skrivit med Sverigedemokraterna.

I vilket fall liknar det vad Sverigedemokraterna vill och visar att Moderaterna i Regeringen blir mer lika Sverigedemokraterna.Jag är helt emot ett förslag där vi ska införa gränskontroller inom EU och inte minst i Norden. Det innebär även ökade gränskontroller i båttrafiken mellan Sverige och Finland vilket skulle ställa till problem med bland annat köer vilket de nya terminalerna inte är byggda för.

Så här beskriver Omni detta. Moderaterna i Skåne har tidigare kritiserat den M-ledda regeringen för deras hantering av elprisstödet. Nu tar det moderata regionrådet Carl Johan Sonesson strid mot regeringen i frågan om skärpta gränskontroller, rapporterar Sydsvenskan.
– Det ödelägger allt som jag kämpat för sedan jag tillträdde 2018 när det gäller svensk-dansk arbetsmarknad, säger han.
Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) har tidigare sagt till tidningen att det krävs skärpta gränskontroller mot Danmark för att få en bättre kontroll på säkerhetsläget och migrationsrörelser.
Sonesson hävdar att skärpta kontroller skulle vara väldigt kostsamt men också förstöra arbetet att knyta samman Skåne och Köpenhamn. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.