Socialdemokraterna vill införa elprisstödet i hela Sverige och lite synpunkter på ny elproduktion

Socialdemokraterna de tänker på alla i hela landet och diskriminerar i Norrlänningarna. Det gör man genom att elprisstödet ska utformas för hela landet. Regeringen och deras stödparti Sverigedemokraterna de vill bara att stödet ska gå till elområde 3 och fyra. Det här har vår partiordförande Magdalena Andersson och vår gruppledare i näringsutskott Fredrik Olovsson då de presenterade vårt för att hantera energikrisen. Man har ett annat förslag nämligen något som de kallar elräkningsakut. Den har en akut uppgift som ska hantera de akuta problem som den försenade utbetalningen ställer till det för både hushåll och företag. Det här när stödet skulle utbetalas lovade regeringen med statsministern i spetsen att det skulle komma ut före julhelgen.

Visst borde man även före valet ha tänkt till när man lovade den 1 november eller var det bara för att lura väljarna. Det var inte bara Kristersson som spred den lögnen utan även Edward Riedl och oppositionsrådet i Umeå Anders Ågren. Deras argument om energikrisen handlade bara om kärnkraft som lösningen och nog borde de veta att det tar minst 10 år att bygga när alla tillstånd är klara. De borde även förstå att det kan överklagas. Jag själv var ombudsman på byggnads under 80 talet och har varit på 2 studiebesök i Forsmark och ett i Oskarshamn.

Jag tillhör en grupp av socialdemokrater som vars kommuner hade elintensiv industri där främst metall höll i trådarna och vårt förslag till lösning var ungefär det som kongressen tog och som var basen i den energiöverenskommelse som Ibrahim Baylan träffade med flera partier men som de hoppade av. Har man följt den kanske man redan nu hade kunnat påbörja processen med ny kärnkraft.

Nu kommer Sverige att behöva fördubbla energiproduktion och då behövs det mycket vindkraft tills ny atomkraft är byggt och sedan blir vindkraften viktig för produktion av vätgas som kommer att behövs för fordon främst men även för industrin. Det måste bli fler industrier som även bygger egen energiförsörjning för att säkra sin egen förbrukning. Till min glädje ser jag att Holmen har två vindkraftsparker på gång i vårt län. När det gäller etablering av vindkraft behöver tillståndsprövningar snabbas upp mycket så vi slipper höga priser på elen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.