Erdogan är inget att lita på

Turkiet är inget land som man kan lita på. Erdogan han fladdrar än hit och än dit och ändrar sig hela tiden. Nu ska han inte släppa in Sverige i Nato så länge Sverige tillåter koranbränning. Det är ett ny förslag eller rättare sagt ett krav som han har tillfört. Det finns ju ett avtal som reglerar vad Sverige och Finland måste göra för att han ska godkänna att vi blir medlemmar i Nato. Det ska vi följa och det ska även Erdogan göra. Det här håller på att bli en lekstuga för en kristen ideologi som över huvud tagit var med i den uppgörelse man träffat. Vi i Sverige är för religionsfrihet vilket jag är tveksam om Erdogan står bakom. Jag tycker han ser ut att vara en muslim som bara tillåter en religion. Jag undrar om Turkiet överhuvudtaget gör någon som helst nytta inom Nato och lite förvånad över att inte USA tröttnar på Erdogan. Jag ser också att det blir färre som bokar semesterresor till Turkiet och det är självklart.Regeringen törs nog inte avråda från resor dit men det är klart att det är en upppiskad stämning där mot Sverige vilket är en risk

Artikel Omni
Erdogan kommer att säga nej till den svenska Natoansökan så länge som det är tillåtet att bränna koraner i Sverige. Det säger han i ett tal i det turkiska parlamentet, enligt Reuters.
– Sverige borde inte bry sig om att försöka i det här läget.
I samma tal uppger Erdogan att han ser positivt på Finlands ansökan, men inte på Sveriges.

Artikel 2
Sverige kommer inte att kompromissa med yttrandefriheten. Det säger Tobias Billström (M) till TT efter att den turkiska presidenten Erdogan tidigare i dag krävt att Sverige förbjuder koranbränningar för att släppas in i Nato.
– Just nu pågår en valrörelse i Turkiet och i valrörelser sägs det många saker och tycks många saker, så är alltid fallet. Det är i ljuset av det som man behöver se de här uttalandena.
Billström säger att samtalstonen nu måste kylas ned ”på alla sidor”. Han konstaterar att Sverige ska uppfylla alla punkter i det gemensamma avtalet, men att religion inte är en del av överenskommelsen.
Valet i Turkiet hålls den 14 maj.

Artikel 3 handlar om SD,s märkliga agerande
S-ledaren Magdalena Andersson är starkt kritisk mot SD-toppen Richard Jomshofs kommentar om att bränna ytterligare hundra koraner. Uttalandet kom efter att al-Azhar-universitetet i Kairo uppmanade att bojkotta Sverige efter koranbränningen.
– Det är ju en helt unik händelse i Sverige att en ordförande i justitieutskottet över huvud taget uppmanar till bokbål, men att göra det i det här läget – det är ju fruktansvärt, säger Andersson i P1-morgon.
Arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) svarar att alla politiker nu måste fokusera på huvuduppgiften. Denna är att förklara att Sverige är ett fredligt land, men att vi har yttrandefrihet. Pehrson medger att Anderssons uppgift som oppositionspolitiker visserligen är att vara kritisk:
– Men just nu tycker jag att vi från det politiska ledarhållet i Sverige bara ska fokusera på vikten av att vi håller samman och tar ansvar.
SD tackade nej till medverkan i programmet och har därmed inte bemött Anderssons kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.