Det byggs inga bostäder sedan högerregeringen tillträtt då de saknar helt en politik för bostadsbyggande

Det är en inte helt oväntad situation som Sverige hamnat i nämligen en större och större bostadsbrist. Det beror att den nya högerregeringen har ingen bostadspolitik. Det blir helt enkelt för dyrt att bygga. Det är en kostnadsexplosionen genom de höga priserna och även räntorna stiger. Det finns inga som helst signaler från högerregeringen att man är orolig över detta eller har för avsikt att göra något. Det här är ett riktigt straff mot de unga som vill flytta hemifrån men även bilda familj. Regeringen vill inte komma med någon lösning för det är helt enkelt för dyrt att bygga vilket gör att boendekostnaderna blir för höga. Här har vi en tydlig effekt av att vi fick en högerregering som stöder sig på Sverigedemokraterna.

Så här skriver Omni
”Det säljs nästan inga nyproducerade bostadsrätter och det är inte långt kvar tills det blir stopp i maskin för hyresrätter. Det säger Linda Lövgren, senior bostadsanalytiker vid konsulten WSP, rapporterar SvD.
– Det är inte konstigt att inget kommer att byggas, eftersom det i nuläget inte är lönsamt att bygga, säger Linda Lövgren, senior bostadsanalytiker vid konsultjätten WSP,
Med fallande priser på bostäder och stigande material- och finansieringskostnader, understiger värdet helt enkelt kostnaden för att bygga huset.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.