Kvinnoförtrycket är nog bland de värsta i hela världen i Afganistan efter att USA och sedan NATO beslutat att man skulle lämna landet den 11september 2021. Ett sånt förtryck måste man se till att det upphör snarast

Jag tar nu upp för tredje dagen i rad upp de länder som förföljer kvinnor mest. Kvinnor i Afghanistan är det idag som jag tar upp. Där hade kvinnorna närmat sig världen lite grann hur kvinnorna i andra länder länder hade fått det bättre som att de hade rätt till utbildning. De hade flyttar fram sina positioner under bra många år under det att många länder hade trupper där och regeringen hade ett krig mot talibanerna. Landet hade haft ett krig i 20 år och det kostade stora pengar för många länder med trupper där och inte mist USA. Biden beslöt att USAs trupper skulle vara borta ur landet den 11 september 2021. Efter detta beslöt NATO att även de skulle vara borta samma år.

Fredsförhandlaren, och den före detta parlamentsledamoten Fawzia Koofi säger till OmVärlden att många människor i Afghanistan nu känner att det internationella samfundet överger dem. Hon är en av landets mest respekterade kvinnorättsprofiler och medverkade nyligen i ett stort reportage om situationen i Afghanistan, i OmVärlden.
Hon sa då att hon fortfarande var hoppfull, efter en trevande start på fredsförhandlingarna mellan regeringen och talibanerna. Nu har hon ett annat tonläge.

Visst blev folket övergivna och efter detta datum när man lämnat landet blev det talibanerna som tog över. Där tog verkligen kvinnoförtrycket vid och förtrycket började som vanligt med att kvinnorna skulle ha huvudena täckta. Det där fortsatte undan för för undan och de miste sina jobb och unga flickor fick inte gå i skola. Nu är det tyst ute i världen men situationen är värre än någonsin och landet är ett av världens fattigaste länder och vad det innebär för kvinnor och barn. Det är klart att USAs agerande bäddade för talibanerna och det kvinnoförtryck som följer i deras spår. Någon gång måste världen hjälpas åt och se till att talibanernas makt och förtryck av det kvinnor och flickor upphör. Det är en av de frågor som är viktigast i världen att man får ett slut på regeringar och regimer som så utstuderat förföljer kvinnor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.