Samarbetet mellan högerpartierna M och KD i Hässleholm har spruckit och det beror helt på att det inte finns förtroende längre

Allt samarbete mellan höger partierna Moderaterna och Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna fungerar inte alls som man tänkt. Nu har det spruckit helt i Hässleholm. Det kanske inte är så underligt att det sker ute i kommunerna för där lever man närmare en helt annan verklighet. Samarbetet har också rasat ihop i kommuner förut och kommer att spricka i fler. SD har hotat med regeringskris för någon dag sedan när det gäller reduktionsplikten som idag har tagits tillbaka av en annan Sverigedemokrat. Jag tror däremot inte det spricker i riksdagen för Ulf Kristersson har valt en helt annan teknik nämligen att vara ett lydparti till Sverigedemokraterna och han ligger nog ganska nära deras politik. Nu syns och hörs däremot inte Moderatledaren speciellt mycket

Så här har Omni skrivit om det spruckna samarbetet i Hässleholm
”Moderaterna och Kristdemokraterna lämnar samarbetet med Sverigedemokraterna i Hässleholm, rapporterar SVT Skåne.
Beskedet kommer efter att SD-toppen Hanna Nilsson anklagats för att ha försökt använda en vikingaförening som torpeder.
”Det måste finnas ett förtroende för fortsatt samarbete och det finns det inte längre”, skriver M och KD i ett pressmeddelande som skickades ut under fredagseftermiddagen.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.