Nu är även Björklöven klar för semifinal dit Djurgården redan är klara i går var det inget snack om saken utan Löven tog kommandot

Nu är det klart att det blir semifinalspel för Björklöven efter storsegern i går mot Västerås. Jag förstår inte riktigt varför det mål som Björklöven gjorde efter 8 sekunder dömdes bort. Den spelare från läLöven som låg i målgården var ju ditknuffad av en Västeråsspelare. Men Wessner som domare gjorde som vanligt och dömande bort målet. Jag tror att det blev en bra tändväska både för publiken och Björklöven. Wessner gör aldrig en bra match men det här var ändå inte den sämsta.

Spelet var bra och sedan Mustonen gjort två första målen så var man aldrig hotade och sedan rann målen in undan för undan. Björklövens målvakt Joona Voutilainen helt felfri. Han blir bara bättre och bättre för varje match och bra att han fick hålla nollan. Om jag nu fattar det rätt kan Adam Verner hädanefter kunna komma och vara ny reservmålvakt. Han är ändå en mycket bättre målvakt än Alex D’Orio även om han gjort det bra utom vid en match när han fått stå tidigare. Igår var Rahimi borta och han är avstängd ytterligare en match medan Vainio är tillbaka till första semifinalen

Ishockeyn är på väg åt helt fel håll med alla dessa videogranskningar. Det var några även igår. Två domare på isen måste kunna se om det är ett riktigt mål eller inte. Jag tror inte det är bra för domarna heller för det måste sänka deras självförtroende. Jag förstår inte heller varför man ändrat regeln offiside i målgården för den finns ju inte eftersom man kan vara i målgården om man inte stör målvakten. När jag är inne på regelsystemet tycker jag man ska ta bort att lag kan anmäla spelare i efterhand och även om det inte blev någon utvisning. Likadant detta med retroaktiva straff och avsträngar. Allt ska avgöras på isen av de som dömer. Man ska inte få snacka med domarna och den regeln följs inte och inte heller av domarna. Det är ibland som i en hönsgård och allt drar ut på tiden. Däremot var det trevligt att se vilken vänskap det var efter matchen där lagen inklusive ledare i lagen på ett trevligt sätt tackade varandra

Nu börjar semifinalerna och vet inte om att MoDo får välja först som det var inför kvartsfinalerna. Det är Björklöven och Djurgården som är klara för semi och MoDo blir klara om de vinner borta på hovet mot AIK som i sin tur behöver vinna de två matcherna som är kvar. Mellan Mora och Södertälje står det 2-2 i matcher och en spelas nog idag.
Jag lägger ut spelschemat här och det behövs fyra segrar innan man är i final. Ni ser också att det blir matcher varannan dag tills något lag har fått fyra segrar

1:7 Semifinal 1: 1/4, 3/4, 5/4, 7/4, 9/4, 11/4, 13/4

Semifinal 2: 2/4, 4/4, 6/4, 8/4, 10/4, 12/4, 14/4

Finalen: 16/4, 18/4, 21/4, 23/4, 26/4, 28/4, 30/4

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.