Vi får verkligen hoppas att extremhögers försök i Israel att sätta stopp för den liberala demokratin stoppas. Extremhögern börjar med att instifta lagar som gör det och i Sverige måste vi vara på vår vakt mot SD

Det som kallas den liberala demokratin är på gång att hotas av den extremhöger som kommer till makten i flera länder. Som regeringen ser ut med Sverigedemokraterna ska man inte vara säker på ett styre mer likt det det sker nu i Israel, har fått genomslag även i två länder i Europa och främst Ungern och Polen och Israel som har haft en demokrati liknande Sverige. I USA är det samma strömningar hos Donald Trump. Det har alltid mer eller mindre börjat med att man gått samma väg som Israel nämligen att ge sig på rättsväsendet.

Politiken i Israel nog den stat som just nu gått längst högerut av alla länder och en del beror på att regeringschefen har agerat så att han är under förundersökning för grova brott. Han vill att politiken ska kunna överpröva HDs beslut. Jag tror Sverige och andra länder ska tidigt ta kampen mot högerextremismen där också främlingsfientligheten är en röd tråd och främsta företrädarna är Sverigedemokraterna men där både M och KD gått samma väg.

Vi får se nu om folket i Israel lyckas stoppa den extrema högerns försök att stoppa den liberala demokratin genom nya lagar. Jag tror att det är för mycket Ryssar som flyttat till Israel och de har aldrig uppfostrats i någon demokrati för Ryssland har aldrig varit något demokratiskt land utan styrts av olika sorts diktaturer de senaste århundradet av kommunisterna och nu senast av Putin som vill införa tsarväldet vilket rådde före den kommunistiska diktaturen som infördes efter den Ryska revolutionen som som kom 1917 då tsaren störtades och kommunisterna Lenin och Trotskij tog över. Den började egentligen tidigare och Ryska revolutionen 1905 till 1907 eller Första ryska revolutionen var en folklig resning mot tsar Nikolaj II och ses som en upptakt till de två stora revolutionerna i februari respektive oktober 1917. Det är inte förvånande att det finns inga ryska ledare någonsin som haft en kraft att störta diktaturerna och inga som fått lära sig vad demokrati och många har flyttat till Israel och hamnat hos Extremhögern i Israel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.