Det blev trots dåliga domare Björklövenseger mot Djurgården i går kväll och finns det någon rättvisa så ska den farliga spel som fällningen av Vaino ge avstämning flera matcher

Det blev glädjande nog seger för Björklöven i gårdagens match mot Djurgården. Det började bra och trodde det skulle bli ett lätt seger men i andra och tredje perioden tycker jag Djurgården tagit över nästan helt och när Björklöven drog på sig en utvisning i slutet av tredje perioden var jag säker att mitt tips på seger för Djurgården skulle slå in. Glädjande nog tippade jag fel ock i slutet av förlängningens 1:a period kunde man slå in segermålet efter en lång press där deras målvakt inte såg mycket

Tyvärr så höll inte rättsskiparna den klass som behövs i ett slutspel för kvar till SHL. Det fanns många fall som skulle gett utvisning för Djurgården som de inte reagerade på. Nog måste det gå att tillsätta domare med högre kvalité för det finns. Ska detta domarpar för Löven Djurgården fler matcher går det illa. Nu straffades även Djurgården på ett mycket fult tilltag då Vaino var på väg mot Djurgårdsmålet i ett mycket bra läge och fälldes fult och riskfyllt av en Djurgårdare och dundrade in i både Djurgårdens målvakt och in i målburen. Vaino skades och kunde inte spela mer men även Djurgårdens målvakt var även tvungen att utgå.

2 minuters utvisning av ett sånt farligt spel ska inte få finnas på en match. Det här förbannade situationsrummet måste agera och döma till en avstängning i flera matcher för att ha skadat både en Björklövenspelare men även deras egen målvakt. Att slå undan skridskorna på Vaino på detta sätt är flera gånger så farligt spel som Rahimi blev avstängd två matcher för. Det blir säkert inget straffet för det är väl Stockholmare som sitter i Stockholm och dömer. Svensk ishockey måste låta domarna på isen avgöra det som sker och därför sluta med detta med videogranskning det tjänar inget till och i går så kollade man inte ens farligt spel mot Vaino.

Det framgår inte om hur skadeläget blev för både Vaino och Djurgårdens målvakt men farligt spela ska straffas. Vainio kunde lika gärna ha slagit skallen i målburen och han spelade inte mer under matchen. Jag tycker att Björklöven borde ha avgjort i första perioden. Jag tyckte man släppte in Djurgården lite väl lätt i i andra och tredje perioden men det blev trots allt seger och det är den som räknas. Nu är Rahimi tillbaka till nästa match vilket självklart är bra men det är synd om fula fällningen av Vainio skulle stoppa honom för vidare spel då han började matchen bra. Förre Lövenspelaren Olle Liss tycker jag hade det svårt. Glädjande i går i alla fall för mig var Fredrik Anderssons spel och även Fortier var flera gånger nära att måla och vid ett tillfälle var det en domarmiss som tog bort chansen. Joona Voutilainien gör sitt jobb bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.