Ishockeysäsongen är inne på sluttampen med SM final och SHL kval

Ishockey säsongen går mot sitt slut. Det är final både i Allsvenskan och SHL. I båda serierna har vi våra grannar söder och norr om oss som är med och kämpar. I SHL är det en kamp mellan serie ettan Växsjö mot serie tvåan Skellefteå. I går spelades den andra finalen och även i den blev det Växsjö seger. Även en tät match med mycket små marginaler och jag hade hoppats på seger för Skellefteå men så blev det inte Jörgen Jönssons mannar släppte inte till mycket chanser och hade en bra målvakt. Deras mål kom efter en snabb spelvändning och ett skott från långt håll. Jag tycker inte heller man hade domsluten på sin sida men några utvisningar till på Växsjö hade varit rätt även om det inte blev några riktigt öppna målchanser på de överlägen man fick. Jag tror dock och hoppas att Skellefteå kan vända på det underläge man hamnat i.

MoDo har spelat en match hemma och där lyckades man till slut få in segerpucken. Som tur var slapp man Wessner som domare och det som dömde gjorde en mer än godkänt match. Håller MoDo i ikväll och får ett läge med 2-0 i matcher då ser det ljusare ut men det var också där en täta och målsnål match. I kväll tror jag det kan bli en liknande match som senast och vinner MoDo tror jag det främst beror på att de har en bättre målvakt. Djurgårdens målvakt är en inlånad person och har inte spelat i truppen. Jag tycker Björklöven spelade bättre än Djurgården men segern den satte domaren stopp för i år igen

Björklöven har spelat klart och idag har vi kunnat läsa i tidningen att Per Kenttä håller på att forma laget och att en del spelare nämligen 8 st lämnar laget och 14 har kontrakt. Några av de som är utan kontrakt hoppas jag stannar och det är Rahimi, Finzgerald och Weigel. Vi får nog vänta lite till innan vi bedömer om man får en bra chans att gå upp till SHL men Brynäs blir en svår motståndare och det blir även Djurgården om nu MoDo som förhoppningsvis tar steget upp men det är avgjort inom drygt en vecka. Kvalen till Allsvenskan pågår för fullt.

Tyvärr finns det ingen möjlighet att det blir några nödvändiga förändringar i serie systemet och inte heller de slavliknande avtalen som finns mellan SHL och Allsvenskan. Däremot borde man låta de två domarna som finns på isen döma och bort med anmälningsdystemet till situations rummet som bör slopas och de ständiga videogranskningarna måste bort och det kan man göra till nästa säsong.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.